Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jelentkezzek szociális munkás...

Jelentkezzek szociális munkás szakra? Helytálló az elképzelésem?

Figyelt kérdés

Légyszi ne olyat írjatok, hogy nem dönthettek helyettem, meg hogy ez büfé szak meg hasonlók, mert nem erre vagyok kíváncsi.

Egyrészt azzal kezdeném, hogy már egészen fiatal koromtól kezdve valahogy nagyon közel álltak hozzám azok az emberek, akik segítségre szorulnak. A társadalomtudományok mindig érdekeltek. Kb. 14-15 éves koromban ha megkérdezték, mivel szeretnék majd foglalkozni, akkor mindig azt mondtam, hogy egy drogambulancián akarok dolgozni. Igaz, pár évvel később letettem erről, de valahol még mindig azt mondom, hogy szeretném. Pontosabban, valóban szeretném, de több féle tervem is van a jövőre nézve. Na, ezzel csak szerettem volna tisztázni, hogy az elhivatottság nem hiányozna belőlem. Nem akartam azzal indítani a kérdésemet, hogy nekem ez "csak" B terv lenne.

Az lenne a lényeg, hogy most vagyok első éves Kommunikáció- és médiatudomány szakon, amit nagyon szeretek, és nagyon remélem, hogy majd el is tudok helyezkedni ezen a területen, de tisztában vagyok vele, hogy mostanában rengeteg fiatal jön ki az egyetemről ilyen végzettséggel, jóval több, mint amennyire szükség van. Ettől függetlenül belevágtam, mert nagyon szeretnék ezzel foglalkozni, és ha meg sem próbálom, akkor követem el az igazi baklövést. De azért arra is gondolnom kell, hogy nincs rá garancia, hogy lesz így majd olyan munkám, amit szívesen végeznék. Ezért gontoltam rá, hogy jelentkezem szociális munkás szakra. Tisztában vagyok vele, hogy ezen a területen eléggé szűken mérik a fizetéseket, de úgy látom, az elhelyezkedés biztosabb, vagy legalább is annak tűnik. És mivel ez egy olyan dolog, amihez mindig is kedvet éreztem, ezért jutottam arra, hogy ide is jelentkezem.

Persze mondták már sokan a jótanácsokat, hogy menjek inkább mérnöknek, meg hasonlók, de hát mit tegyek, ha én emberekkel, emberekért szeretnék dolgozni és teljes egészében humán érdeklődésű vagyok?

Szóval - bocsi, hogy ilyen hosszú lett -, az érdekelne, hogy mennyire helytálló az elképzelésem, jól látom-e, hogy így megkönnyítem a dolgomat a későbbiekre nézve, és több esélyem lesz munkát kapni így? Annak is örülnék, ha olyanok is írnának, akik e két szak közül valamelyiket elvégezték, kíváncsi vagyok a tapasztalataikra.

2010. jan. 30. 19:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szoc. munkát végeztem,egyből lett, és azóta folyamatosan van munkahelyem. Már fősuli alatt tudsz dolgozni önkéntesként sok helyen, bár szerintem azt most is megteheted. A fizu nem túl sok, de ha szereted ezt csinálni, megéri, bár lelkileg nagyon megterhelő.
2010. jan. 30. 19:19
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lelki teher nem aggaszt, szociális munkásként biztosabb az állásod.
2010. jan. 30. 19:37
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Akkor beadom a jelentkezésemet, ha sikerül határidőig összeszednem minden papíromat ami kell hozzá.

Még azt érdemes tudni hozzá, hogy nem vagyok "annyira fiatal", idén 23 éves leszek és kicsit tartok attól is, hogy mire diplomám lesz, hááát, már jóval idősebb leszek, mint azok, akik "időben" elkezdték az egyetemet, no meg nekem gyerekem is van. Modnjuk pont ezért is szeretnék több lábon állni kicsit, hogy ha esetleg az egyik végzettségemmel nem tudok elhelyezkedni, akkor ott a másik. Meg igazából már tavaly, a jelentkezéskor sem tudtam igazán dönteni, hogy mit tegyek az első helyre, de most azt gondolom, hogy jobb lenne megcsinálni mind a kettőt és majd az élet eldönti, hogy hol a helyem, én megadom magamnak a lehetőséget mindkét irányba.

2010. jan. 30. 22:05
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

én szociális munkára járok, és csak jót tudok mondani róla:) Én is drogambulancián szeretnék dolgozni, vagy kamaszokkal mindenképpen:)

Ha meg van benned a kellő elszántság, és nem vagy túl érzékeny tipus (nem jó nagyon mellreszívni a dolgokat, meg kell tanulni, hogy a munkaidő 8-16 óráig tart, és nem viszed haza a gondokat) akkor csak ajánlani tudom. A korod miatt ne aggódj, nálunk pl bőven vannak nálad idősebbek is, olyanok is, akiknek gyereke is van.

2010. jan. 30. 22:17
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Nos igen, az érzékenység... Hát nem tudom, mennyire jellemző rám igazából. Azt hiszem, én egy dologra vagyok igazán érzékeny, és az a negatív kritika. Viszont eddig ennek több előnyét láttam, mint hátrányát :)
2010. jan. 30. 22:58
 6/21 A kérdező kommentje:
Amúgy megkérdezhetném a kedves válaszolóktól, hogy hova járnak/jártak?
2010. jan. 30. 22:59
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyíregyháza
2010. jan. 31. 08:24
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
én az ELTE- Tátk-ra:)
2010. jan. 31. 09:58
 9/21 anonim ***** válasza:
KRE-TFK Nagykőrös
2010. jan. 31. 14:19
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
22 vagyok, és én is most jutottam el erre az elhatározásra, és hasonló okokból félek is tőle (életkor). De úgy látom nem vagyok egyedül, és ha minden összejön mindkettőnknek, és a DE-re jelentkezel, akkor csop.társak leszünk :)
2010. febr. 3. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!