Más is igazságtalannak érzi a szociális támogatás elosztását?
Az én esetem a következő:
Kolit igényeltem, de elutasították, mondván férőhely hiányában. Tudni kell, hogy 105 km-re lakom az egyetemtől, bejárás esetén átszállással tudnék bejárni, akkor 3 órát venne igénybe. A jegy 1180 csak oda. Bérlet meg cirka 8000. Az apám munkanélküli, anyám az eltartó. Van két testvérem, de ők már nem velünk élnek. Mégsem kaptam kolit.
Szoc. tám-ot megpályáztam, szintén apám munkanélküli igazolásával (90 napig napi 2600 Ft), és anyám kereseti igazolásával, melyen havi nettóra 76.000 Ft-ot írtak. Szóval az egy főre jutó havi jövedelem 56.000-re jön ki. Családi pótlék nem jár. Hálisten tartós betegségünk nincs, nem vagyunk fogyatékosok. Tehát egy forintot nem kaptam most sem!
Hol itt a ráció?!
Azzal, hogy dühöngsz semmi nem lesz jobb.
105 km az semmi, van olyan aki 250-ről jár egyetemre, mégsem kap kolit. Az egyetemtől való távolság pedig a kollégiumok kiosztásánál nem szokott nagy súllyal szerepelni. Te is beláthatod, hogy kb 40-50 km fölött, már oly mindegy, hogy valaki 100 km-re vagy 300-ra él, hiszen napi szinten úgysem tud ingázni. Ez alapján tehát kollégiumot osztani, vagy nagy részben figyelembe venni ezt igazságtalan lenne.
A 2 testvéred onnantól, hogy nem a ti háztartásotokba tartozik, már jóformán senkit nem érdekel.
Az egy főre jutó keresetetek pedig nem olyan rossz. Most megnéztem pár egyetem juttatási szabályzatát, és az 56e forintotokért igen kevés pont jár, a ponthatárok pedig jóval a fölött szoktak lenni. Mivel nem lehet mindenkinek kollégiumot osztani, illetve szoctámot adni, csak a hallgatók egy bizonyos százalékának, ez azt jelenti, hogy nálad bizony vannak sokkal rosszabb helyzetben lévők is. Valahol meg kell húzni a határt, mindig lesznek olyanok, akik kívül rekednek, hiába érzik úgy, hogy bent lenne a helyük. Sajnos vannak tőled rosszabb helyzetben lévők is, ez a valóság.
jah, mert a milliomos anyuci-apuci fia-borja meg vígan szórja a havi 40-60 ezres szoctámot, más meg próbál minél jobban spórolni meg minden. csak ez a bosszantó.
tudom, nem vagyunk annyira szar helyzetben, csak azért nem jönne rosszul, ha csurranna-cseppenne egy kicsi szoc. tám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!