Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BCE Gazdasági matematikai...

BCE Gazdasági matematikai elemzés VS ELTE Alkalmazott közgazdaságtan?

Figyelt kérdés
A kettő szak között vacilálok, idén vagyok végzős. Legfőképpen a személyes tapasztalatok érdekelnének, hogyha vannak(légkör, presztizs, továbbtanulási lehetőségek, elhelyezkedés stb, minden, amit fontosnak találtok)

#ELTE #Corvinus #közgazadaságtan
2014. nov. 26. 21:16
 1/4 anonim ***** válasza:
62%

Az ELTE egy nemzetközileg régóta elismert elit kutatóegyetem, a képzést ennek Társadalomtudományi Kara szervezi és a képzés fókusza a közgazdasági módszerek komplex társadalmi problémákban való alkalmazása. (Ez nem egy üzleti, hanem társadalomtudományi képzés) amire MSc és PhD is építhető.

A BCE egy sajnos nem túl jó helyzetben lévő és éppen lefelé csúszó egyetem, amelynek tudományos mutatói igen alacsonyak, viszont a közgazdász képzése hagyományosan jó (még abból az időből amikor Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemnek hívták), igaz manapság meglehetősen üzleti-élet centrikus. A BCE jó kiképzést ad konkrét feladatokra, de finoman szólva sem a szellemi élet óriásai fognak körülvenni.

Ha színvonalas és pezsgő egyetemi légkörre, külföldi vagy hazai továbbtanulási lehetőségekre, PhD-szerzésre vágysz, akkor ELTE.

Ha viszont a BSc után gyorsan el akarsz helyezkedni egy multinál gazdaság-elemzőként, akkor a BCE.

2014. nov. 27. 14:38
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

A fenti karrierutakra érdemes vetned egy pillantást. Egyébként ELTEconon vagyok elsőéves, felvételinél nekem második helyen állt a BCE gazdmatek, de örülök, hogy ide jöttem. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj akár privátot is.

2014. nov. 27. 16:49
 3/4 anonim válasza:
Az előző kommentelők hibáiból tanulva elmondom az általam bemutatott egyetemnek a gyengeségeit is, hogy ne legyek részrehajló. BCE az egyetlen közgáz egyetem hazánkban, innentől kezdve itt gyűlik össze a tanári-akadémiai kör krémje. Az ELTE-n pedig az egyetlen közgáz szak ez, nem valószínű, hogy az egy évfolyamnyi 25 ember kedvéért megvan minden tantárgyra a legmegfelelőbb tanár akinek már hosszú évek óta az a tárgy a specialitása, mint a BCE-n. Ezért vannak általában idősebb tanárok a Közgázon, akik erejük teljében a gazdasági szféra elitjébe tartoztak, és ők máig kivételesen jól át tudják adni a megszerzett tudásukat. Emellett a Corvinus nagyobb brand a munkáltatóknál talán az előbbiekből kiindulva, bár lehet majd az ELTE egyszer beéri, akár meg is előzi, de egyenlőre nem. Viszont legnagyobb probléma az utóbbi évekbeli hatalmas forráskivonás, így sok jó szakembert nem tud már megfizetni a Corvinus, vannak kevésbé jó tanárok is. Viszont aki a Corvinusra jön közgázt vagy pénzügyet tanulni, lehetősége van emelt szinten tanulni jó pár tárgyat az SPM-SKM program segítségével, és oda bekerülve garantáltan az elit tanári körből kap oktatókat.
2015. jan. 12. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Az ELTEconos tanárok legendásan jók, ezt a corvinusosokkal folytatott beszélgetéseimben általában éppen ők hozzák fel. "25 ember kedvéért" nyilván nem nálunk tanítanak teljes munkakörben, hanem egyszerre a CEU-n vagy a BME-n is, illetve nagyon sokan MTA tagok.

Én úgy tapasztaltam, hogy az ELTEcon nagyon jó névvé nőtte ki magát azokban a körökben, ahol fontos az emberek véleménye ezen a téren, például szakkollégiumi körökben.

2015. febr. 2. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!