BCE Gazdasági matematikai elemzés VS ELTE Alkalmazott közgazdaságtan?
Az ELTE egy nemzetközileg régóta elismert elit kutatóegyetem, a képzést ennek Társadalomtudományi Kara szervezi és a képzés fókusza a közgazdasági módszerek komplex társadalmi problémákban való alkalmazása. (Ez nem egy üzleti, hanem társadalomtudományi képzés) amire MSc és PhD is építhető.
A BCE egy sajnos nem túl jó helyzetben lévő és éppen lefelé csúszó egyetem, amelynek tudományos mutatói igen alacsonyak, viszont a közgazdász képzése hagyományosan jó (még abból az időből amikor Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemnek hívták), igaz manapság meglehetősen üzleti-élet centrikus. A BCE jó kiképzést ad konkrét feladatokra, de finoman szólva sem a szellemi élet óriásai fognak körülvenni.
Ha színvonalas és pezsgő egyetemi légkörre, külföldi vagy hazai továbbtanulási lehetőségekre, PhD-szerzésre vágysz, akkor ELTE.
Ha viszont a BSc után gyorsan el akarsz helyezkedni egy multinál gazdaság-elemzőként, akkor a BCE.
A fenti karrierutakra érdemes vetned egy pillantást. Egyébként ELTEconon vagyok elsőéves, felvételinél nekem második helyen állt a BCE gazdmatek, de örülök, hogy ide jöttem. Ha van még kérdésed, nyugodtan írj akár privátot is.
Az ELTEconos tanárok legendásan jók, ezt a corvinusosokkal folytatott beszélgetéseimben általában éppen ők hozzák fel. "25 ember kedvéért" nyilván nem nálunk tanítanak teljes munkakörben, hanem egyszerre a CEU-n vagy a BME-n is, illetve nagyon sokan MTA tagok.
Én úgy tapasztaltam, hogy az ELTEcon nagyon jó névvé nőtte ki magát azokban a körökben, ahol fontos az emberek véleménye ezen a téren, például szakkollégiumi körökben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!