Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTEcon alkalmazott közgazdasá...

ELTEcon alkalmazott közgazdaságtan vagy BCE gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés?

Figyelt kérdés

Közeleg a jelentkezési határidő, és tanácstalan vagyok a sorrendet illetően. Ti mit jelölnétek első helyen a helyemben?

Állami ösztöndíjas helyre pályázok mindkét esetben, úgy tűnik, lesz elég pontom. Emelt matekon erős 5-ös vagyok, szeretem is, de humán tárgyakból is jó vagyok. Az AK kicsit elméletibbnek tűnik, mint a GPME, ez azért riaszt, mert úgy érzem, ott talán kevesebb tudást szereznék.

Mindenképpen szeretnék mesterképzésre menni, külföld vagy a CEU van tervben, és azt mondják, ehhez az ELTEcon a jobb ugródeszka. Jártam mindkét egyetem nyílt napján, a Corvinus valamivel jobban tetszett (igaz, hogy csak GTK-n voltam), de az ELTE hallgatóbarátabbnak tűnt.

A jövővel kapcsolatban annyit, hogy inkább tudom elképzelni magam egy multinál vagy banknál, mint az állami szférában.

A GPME elvileg a gazdaságelemzés utódja, szóval szívesen várom GE-sek véleményét is.

2014. febr. 8. 13:43
 1/1 anonim ***** válasza:
AK elméletibb? Nem hiszem.. Gazdaságelemzőnek csak akkor menj, ha tényleg nagyon kened vágod a matekot. Értsd: emelt matekkal lehet bejutni, és első fél évben majdnem a fele otthagyja/kibukik.. Nem teljesíthetetlen, de tényleg nehéz.
2014. ápr. 18. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!