Most vagyok 12. -es és fogalmam sincs, hogy hova tanuljak tovább. Milyen szakra menjek, ha a töri érdekel, szerintetek a politológia szakra mennyire kell ismerni a politikai viszonyokat/eseményeket ehhez a szakhoz?
A politológiáról itt egy leírás:
Nem szoktam belinkelni általában a Felvis szakleírást, de véleményem szerint ad egy egész elfogadható képet arról, hogy miről szól maga a szak.
Politológián, hogy milyen szintű matek van, az erősen intézményfüggő. Van, ahol nem úszod meg a közgazdaságtant, meg a statisztikát. Okozhatnak egy-két kellemetlenebb pillanatot, ha tényleg nem vagy reál beállítottságú.
Azt tanácsolom még, hogy nézd meg az intézmények honlapján a szak tantervét, így még jobban bepillantást nyerhetsz, hogy mit tanulsz majd 3 éven keresztül.
Egy személyes jó tanács (aztán vagy megfogadod, vagy nem): ne az alapján dönts a szakok között, hogy melyikről milyen véleménnyel vannak az emberek. Én úgy gondolkodnék a helyedben, hogy mi az a foglalkozás, amit szeretnék később csinálni, és eszerint választanék szakot. Egyébként humán beállítottsággal nem csak az általad felsorolt szakokra lehet menni. Nem tudom nézted-e, de ott vannak még pl. a közigazgatási szakok. Vagy pl. bölcsész szakokkal nemcsak levéltárosnak, régésznek, vagy muzeológusnak lehet menni. A nyelvszakok hasznosak, nyelveket tudó emberekre mindig is szükség lesz.
Ma voltam az ELTE-n az ÁJK poliológia szakos nyíltnapján és elég pozitív dolgokat tapasztaltam.A bajom az,hogy a politológia szakon inkább politikát és társadalom történetet tanulunk valamint kell,hozzá főleg a 20. századi töri és engem pont ezek nem érdekelnek annyira,hanem inkább csak a töri érdekel.Megnéztem a közigazgatási szakokat és azt tapasztaltam,hogy ott nagyon durva matek van a statisztikánál.A nyelveket meg annyira nem szeretem.
Szóval legszívesebben a btk-ra mennék,mert az érdekel leginkább,de abból megélni nem lehet.Tehát,ha politológiát választom nem fogom-e unni,ha a töri érdekel igazán +elvileg evvel hamar eltudok helyezkeni, elvileg:ez tényleg ígyvan? ELTE ÁJK politológia alapszakon mennyire kell a matek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!