Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az egyetemeken (pl. ELTE)...

Az egyetemeken (pl. ELTE) filozófia szakon miket tanulnak mondjuk 1. évben?

Figyelt kérdés

Ha humán beállítottságú vagyok, szeretem az irodalmat, történelmet, szeretek olvasni, viszont a száraz anyagokat, a magolást ki nem állhatom, kevésbé bírom elviselni, kicsit bohém típus vagyok, akkor lehet nekem való ez a szak?

(az olyan válaszoktól kíméljetek, hogy "büfészak, nem lehet vele elhelyezkedni stb." , köszönöm).

2014. nov. 15. 15:48
 1/1 anonim ***** válasza:

A sillabusz (www.btk.elte.hu/file/szab_bolcs_filo2.doc), és a honlap alapján úgy nézem, a tényleges tárgylistát te állítod össze; amit én kívülállóként célszerűnek érenzék felvenni a propedeutika jellegű és a történeti kurzusokon túl, az logika, nyelvfilozófia, ismeretelmélet és etika.

A szak akkor való neked, ha érdekel, amit tanítanak rajta. A "száraz anyag" meghatározását viszont pontosítani kéne, ugyanis ha szakszerű szöveget értesz alatta, akkor nem biztos, hogy tetszeni fog a filozófia, vagy egyáltalán a felsőoktatás. Tájékozódj még egy kicsit mielőtt döntesz!

Mellesleg ha az irodalmat, meg a történelmet szereted, akkor miért a filozófia szakot nézted ki?

2014. nov. 15. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!