Jogi egyetemre 32 évesen, levelező tagozatra érdemes-e jelentkezni?
Figyelt kérdés
Kiegészítésként annyi, hogy egy 7 éves kisfiú anyukája vagyok. Régi vágyam, hogy elvégezzem a jogi egyetemet, de az élet máshova sodort. Gyerekek közelében dolgoztam, ám sajnos másodszülött babánkat elveszítettük és a fájdalom miatt nem tudok visszamenni a régi munkahelyemre dolgozni. Úgy érzem, más területre kell lépnem, ami elvonja a figyelmem arról, ami velünk történt. Pár hónapja gondolkozom azon, mi lenne, ha ennyi idős fejjel megpróbálnám megvalósítani a régi álmom, s belevágnék a jogi tanulmányokba. Sokan lebeszélnek, a család biztat. Tapasztalt hallgatóktól, végzett szakemberektől és bárkitől, aki érintett kérdezném: van értelme? Felsőfokú angol tudás mellett lesz esélyem valaha elhelyezkednem jogász végzettséggel? Egyáltalán mekkora áldozatot követel az előttem álló 5 év gyerek, család, munka mellett? Keresztfélévben KRE-ÁJK-ra érdemes beadnom a jelentkezést vagy inkább várjak szeptemberig az ELTE jogra? Bármilyen hasznos tanácsot örömmel fogadok. Köszönöm!2014. nov. 7. 14:03
11/20 A kérdező kommentje:
A terv az, hogy szorgalmi időszakban hétköznap tanulok 2-3 óràt, hétvégén is, amennyi belefér, vizsgaidőszakban pedig szintén hétköznap érnék rà jobban. 5 évig ez elég feszített tempónak tűnik, de a pedagógus pàlya elhagyàsa a cél. A mérleg arra az oldalra billen, hogy belevàgok...ha màr rajtam kívül annyi embernek sikerült.:) A lendület miatt jó lenne a Kàroli a keresztfélévben, de ha azzal nehezebb elhelyezkedni, akkor lehet, hogy vàrok szeptemberig. Na, ennek még utànajàrok.;)
2014. nov. 9. 10:48
12/20 anonim válasza:
Örülök ha a folytatás mellett döntöttél..
Vizsgaidőszakban való tanulási mennyiség úgyis igazodni fog az anyag mennyiséghez.
Szerintem a KRE is jó, semmi probléma vele.
Viszont régebben érettségiztél, követelmény az emelet érettségi a felvételi eljárás során jogász szakra. Van-e emelt érettségid mert előre gondolkoztál? (létezik jogász szakra diploma alapján való pontszámítási mód is, de tudtommal csak jogi területen szerzett alapszakos diploma alapján számolnak pontokat, egyéb diploma nem megfelelő)
13/20 A kérdező kommentje:
Angolból tettem emelt érettségit pàr éve, mert a jogi egyetem elkezdését fontolgatom egy ideje. Gondoltam legyen meg, aztàn lesz ami lesz. Nem vacakolok, beadom Kàrolira, s ha indul keresztfélévben, nekivàgok. Próbàlom magam elé képzelni, hogy 37 évesen (ha minden jól megy), milyen büszke leszek magamra.;) Köszönöm a bàtorítàst!
2014. nov. 9. 11:43
14/20 anonim válasza:
Sok sikert,és hajrá, menni fog az egyetem.
15/20 anonim válasza:
Szia, azóta mi lett Veled? Végül elkezdted az egyetemet? Írj ha van időd milyen, kiváncsi vagyok :)
16/20 anonim válasza:
Szia, engem is érdekelnének a fejlemények. :)
17/20 anonim válasza:
Szia! Engem is érdekelne, hogyan alakult az életed! :-)
19/20 anonim válasza:
Egyébként engem is érdekelne hogy sikerült-e. Mi lett végül? Őszintén remélem hogy sikerült.😉🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!