Ingyenes szakmai képzések alapfokú végzettséggel. Van ilyen?
Nézd ez nem így működik.
Ingyenesen szakmát szerezni csak iskolarendszerű képzésben lehet. (azaz nem tanfolyamon!!) Tanfolyamot az állam nem támogatja. 21 éves korig nappalin lehet tanulni 21 éves kor után estin, ha iskolarendszerű a képzés. És csak egy szakmát áll az állam, ha már van szakmád akkor nincs ilyenre lehetőséged.
A mindhárom szakma amit felsoroltál (szakács, hegesztő, karosszéria lakatos) képzés 3 év iskolarendszerben ha ingyenesen akarod.
Tanfolyami rendszerben viszont, mivel az oktatás folyamatos nem a képzési évek vannak meghatározva hanem az hogy hány óra minimális oktatási óra kell a tanfolyam elvégzéséhez. Mindhárom szakmánál ez 960-1440 óra, ez átlagos tanfolyam estén 2 év vagy kicsit több. De hangsúlyozom ezért fizetni kell mindenféleképpen.
Pont rosszkor kaptál észbe, mert 2013-tól változott drasztikusan a szakképesítések megszerzésének ideje. elég sokat szigorítottak rajta. pl. szakács 2013 előtt ha valakinek megvolt a 10 osztály akkor 2 év alatt lehetett elvégezni, most hiába van akár érettségid is akkor is 3 év.
A néhány hónapos szakképesítések iskolarendszerben nincsenek, ezek inkább szakképesítés ráépülések ami látsz hirdetni sosem az alapszakma. Remélem segítettem, ha mást nem is, de kicsit átlátni a szakképzési rendszert.
1. Válaszoló: igen általános 8 elvégzett osztály.
2. Válaszoló: Ha jól bele gondolok igazad van. De viszont én hallottam olyanról, hogy van a munkaügyiközpontnak valamilyen kapcsolata az iskolákkal és ők eltudnak helyezni ilyen képzésre. A nagymamám így szereztem meg az eladó szakmát 4 hónap alatt. Valami hasonlóra gondoltam mint ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!