Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egy szoftverfejlesztői...

Milyen egy szoftverfejlesztői OKJ? Mennyire nehéz? Mennyi ott a matek?

Figyelt kérdés

Most fogok érettségizni, és levelező egyetem mellett mennék OKJ-re. Az informatika csak minimálisan érdekel, hobbi szinten, az alapokkal tisztában vagyok(excel,acces...).

De látom, hogy sok helyre elég csak egy alapszintű informatika tudás, hogy felvegyenek dolgozni, ezért is gondoltam erre. (a programozást max csak mellékállásban csinálnám)

Úgy olvastam, 2 éves ez az okj. Ha nappalira mennék, az mit jelentene? Heti hány nap? Hány órát kéne ott lennem? Én a komolyabb matekkal hadilábon állok, ezért is kérdezem, hogy milyen szintű ott a matek, amit tudni kell? Illetve mikor vannak a számonkérések?

2014. nov. 3. 02:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
75%
Kb olyan az orarend, mint a kozoktatasban, es kb ugyanolyan teljesitmenyt is varnak el mint a kozoktatasban. OKJn, senkinek se celja megbuktatni, sot szerintem nagyon hulyenek kene lenni, hogy valaki ne vegezze el, vagy szimplan lustanak. Ezeken a szakokon majdhogynem teljesen az alapktol kezdenek. A matek kb meg konnyebb is.
2014. nov. 3. 04:01
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Én nem erre használnám el az OKJ képzésemet.
2014. nov. 3. 06:09
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Rendes közoktatás, ha nappalin vagy minden nap hétfőtől - péntekig rendesen órád van, és igazolni kell a hiányzást.
2014. nov. 3. 08:45
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem érdekel az informatika, akkor ne menj erre. Programozást nem lehet mellékállásban csinálni. Ha jól csinálod (ezt nem fogod az okjn elérni a nulláról, inkább egyetem), akkor megéri főállásban csinálni, ha meg nem jól csinálod, akkor nem fogsz kelleni senkinek. Sajnos ezek a tények.
2014. nov. 3. 09:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Tévedsz. Az informatika alapja nem az excel, az access stb, ezek felhasználói szoftverek, a M$ agymosás részei.

Az informatika alapja a matek, azon belül főként a diszkrét matek és a fizika. Ha ezek nem érdekelnek akkor felejtsd el.

2014. nov. 3. 11:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Jól írja az előző, teljesen nonszensz, hogy Office programok használatát mára teljesen egybemosták az informatikával és, hogy érettségin az az elvárás, hogy ezeket a hulladék programokat kezelni tudd (lényegében az exel és a word ami valamit ér, a power point, acces és a többi teljesen felesleges).

Hatalmas nagy a lemaradás oktatás terén az informatikában annak ellenőre, hogy már több mint 1 évtizede meghatározó része a mindennapi életnek (mindenen szempontból, munkaerőpiac, mindennapi életünk szerves része etc.).

A IT-s OKJ-kat felejtsd el, maximum a rendszergazda ér valamit, ha kifogsz egy jó sulit.

2014. nov. 3. 12:47
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

IT-s OKJ-ból még a régi távközlési informatikus volt jó, nem tudom mi a helyzet az elvileg hasonló távközlési technikussal.

Az Accesst pedig nem sorolnám semmiképp lejjebb mint a Wordöt. Persze, az igazi SQL-ezés nem teljesen Accessben megy, de kiindulási alapnak jó.

Infó érettségi meg valóban nonszensz. Officenak részének kéne lenni az érettséginek, nem az egészének. Emelten legalább van programozás, de a nagyobb része ott is office szöszölés, meg talán -1. szintű HTML...

2014. nov. 3. 14:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Értem. Valóban, a matek egyáltalán nem érdekel. A fizika se nagyon.

Már leérettségiztem infóból, és ott csak minimális szintű matek tudásra volt szükségem. És semmi komolyabb fizika tudás, csak néhány elmélet volt. Bevallom, az infónak ez a része tetszett.

Sok helyen keresnek Java programozókat, az gondolom nem olyan nagy cucc, ezek az alapok engem is érdekelnének.

Viszont a számítógép összeszerelés, szerviz, stb. ezek annyira nem :D. Még a honlapkészítés is érdekel, de azt gondolom megtanulnánk ezen a szoftverfejlesztőin.

Amúgy tényleg csak hobbiként érdekel a dolog, nem akarok ezzel komolyabban foglalkozni, csak tetszik, hogy otthonról lehet dolgozni, és nem is fizet olyan rosszul.

Nem tudom, nincs ennél jobb ötletem, még érdekel sok hasznos dolog, mint pl. a szakácskodás, szívesen megtanulnék főzni, de úgy, mint ezzel foglalkozni való életben, azt kizártnak tartanám :D

2014. nov. 4. 04:34
 9/11 A kérdező kommentje:

3-as válaszolónak. De igen, érdekel az informatika, csak vannak olyan más területek, amik jobban érdekelnek. Sok ember van, aki másodállást vállal, nem értem miért ne lehetne számomra ez az infó. De mondtam, hogy csak hobbi szinten érdekel. Már akár, ha ír az ember egy programot, lehet vele valamennyit keresni, nagy céljaim nincsenek vele.

De igazából egyik okj-s képzéssel se lenne nagy célom. Azért szeretnék okj-re menni egyrészt, hogy legyen valami szakma a kezemben mégis, a több lábon állás jó dolog, másrészt én levelező egyetemre megyek, és a levelező nem számít abba a kategóriába, hogy én kapjak családi pótlékot, egészségügyi kedvezményt.

2014. nov. 4. 04:58
 10/11 A kérdező kommentje:

De igazából nyitott vagyok más okj-s képzésekre is, ha azt tudom hasznosítani az életemben. Ezért írtam pl. a szakácsot, de azzal nem mennék dolgozni :D.

Nem tudom milyen jobb okj-k vannak még, amik érdekelnek is, és nem kell főállásban azt csinálnom.

2014. nov. 4. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!