Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Legpiacképesebb felsőfokú...

Legpiacképesebb felsőfokú szakképzések. Szerinted mit válasszak?

Figyelt kérdés

nemsokára végzek BA-n,(andragógia),de szeretnék utána még egy piacképesebb szakmát is..De mivel lány vagyok,eléggé leszűkül a kör.Pénzügy-számvitel,banki,könyvelői képzések kilőve...Sajnos ezek a területek nem az erősségem..

ami tetszene:

1.külgazdasági üzletkötő

-->tudom ebben is van matek,de végignéztem hálóterveket,ls ez még számomra is "fogyaszthatónak tűnik.

2.nemzetközi logisztikai és szállítmányozási ügyintéző

talán ezzel is el lehet helyezkedni-

3.ügyviteli titkár,titkárságvezető..vagy valami hasonló adminisztrációs terület..tudom ezzel nem keresném halálra magam,de nézegettem álláshirdetéseket,és talán lenne kereslet erre.

4.valamilyen projektmenedzser-képzés is tetszene.

Már a képzés során szeretnéák gyakorlatot szerezni.

Ezek mellett tehát volna egy BA diplomám,

amit ugye nem feltétlen tudnék használni,de hátha számítana valamit..

+van két középfokú nyelvvizsgám,de gyúrok a felsőfokra..(akár mindkét nyelvből)csak ehhez kell egy kis idő..:)

Légyszi ne gyertek azzal,h.minek végeztem ilyen büfészakot..Nagyon tetszett végig amit csináltam,lelkiismeretesen tanultam,nem csak lébecoltam.Csináltam gyakorlatot is,és persze jó lenne a végzettségemnek megfelelő állásban elhelyezkedni,de kell több alternatíva is.

..és ebben kérném a segítségeteket:)

Ha a fentieken túl van egyéb jó ötlet,azt is szívesen fogadom:)

2010. jan. 25. 22:27
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

jah amúgy jelentkezem mesterképzésre is,de elég nagy a túljelentkezés,szóval kicsi az esély h.felvesznek:(

bár szeretném

tudom h.a BA diploma MA-val érne igazán valamit..

2010. jan. 25. 22:30
 2/11 A kérdező kommentje:
#erősségeim
2010. jan. 25. 22:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nemzetközi szállítmányozási és logiaztikai ügyintéző, logisztikai műszaki menedzserasszisztens, Európai Uniós üzleti szakügyintéző, vagy üzleti szakmenedzser.

Ezekkel el is lehet helyezkedni és meg is lehet tanulni!

Sok sikert a válszatáshoz!

2010. jan. 27. 17:49
 4/11 A kérdező kommentje:

nagyon köszi!!

a logisztika valóban érdekelne...Csak nem tudom megbírkóznék-e vele:)

2010. jan. 27. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha pedig mégis MSc-t szeretnél, akkor itt egy jó kis mester szak: [link]
2010. jan. 27. 17:51
 6/11 A kérdező kommentje:
17:51 köszi,de sajna ez fizetős+nem tudok franciául.(
2010. jan. 27. 17:52
 7/11 A kérdező kommentje:

17:49

ezekkel a szakmákkal pl.hol lehet elhelyezkedni konkrétan?

logisztikai műszaki menedzserasszisztens,Európai Uniós üzleti szakügyintéző, vagy üzleti szakmenedzser

2010. jan. 27. 17:58
 8/11 anonim ***** válasza:

szia, szerintem egy 2éves Okj-s képzéssel többet érnél. Én senkit nem akarok megbántani aki diplomás vagy az lesz, de mindenki diplomát akar, kevés a szakember!

Ja, és Msc-be csak a Bsc-sekből csak 20-25% veszik fel, és a többi 75-80%???? akkor már jobb egy 2éves, az legalább szakmai oklevelet ad!!! de hátha egyszer a diplomát is megbecsülik!! és más lesz az oktatási rendszer

és ha már van v lesz diplomád, akkor minek mennél megint egyetemre v fősulira?? pl a fodrász, vagy manikűrös se rossz kiegészítésként!!

2010. jan. 27. 21:54
 9/11 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló!:

egyetértek!ezért van az,h.felvételizek (megpróbálom)MESTERképzésre,mert igazából azzal lenne valóban teljes a diplomám..

DE: mivel tudom h.kicsi az esély arra h.felvesznek,ezért szeretnék bejelölni FSZ képzéseket is(ami végülis OKJ.nak felel meg)-->ezen OKJ-k között vacilálok,amilket felsoroltam.Ebben kértem tanácsot.

Tehát szeretnék bekerülni master képzésre,de nem teszek fel mindent egy lapra.

Tehát pont úgy gondolkodom,ahogy te.

2010. jan. 27. 21:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Ezen az oldalon elég sok info van a fenti OKJ képzésekről: www.atalanta.hu

És egyetrétek, többet érsz ma Magyarországon egy két éves FSZ képzéssel, mint bármilyen diplomával.

2010. jan. 28. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!