Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 400 pont alatti egyetemi szakok?

400 pont alatti egyetemi szakok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jövőre akarok felvételizni, azonban sajnos csak 400 pontom lesz nyelvvizsgával együtt, így a legtöbb szak kiesett azok közül amik tetszettek. Tudnátok esetleg olyan szakot ajánlani, aminek 400 pont alatti a ponthatára és ügyintézéssel, papír munkával foglalkozik. A magyar és töri érettségim nagyon jól sikerült szóval olyan szak érdekelne, ami erre fekteti a hangsúlyt. Eddig az igazgatás szervező szak tetszett nagyon, de itt 420 felett i a ponthatár szóval esélytelen, esetleg olyan szak is érdekelne, amivel rendőrségen irodába tudnák elhelyezkedni.

Minden választ előre is köszönöm! :)

2014. okt. 26. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Igazgatásszervező már nem indul, közigazgatás-szervező van helyette, és tavaly az NKE ponthatára 380 volt szóval semmi nincs még veszve..:)
2014. okt. 27. 08:59
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Úgy tudom/tudtam, hogy ott csak önköltséges van, vagy nem?

És esetleg tudsz még olyan szakot ami ehhez hasonló? Amihez a törit meg a magyart nézik leginkább. :)

2014. okt. 27. 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Én meg úgy tudom, hogy csak ott van állami ösztöndíjas.:) Illetve nem is állami, hanem közszolgálati, ami bizonyos értelemben még jobb is, mert (bár x évig nem mehetsz külföldre dolgozni) megmarad az összes államilag támogatott féléved, és ingyen tanulhatsz utána még akármi mást, feltéve ha felvesznek.
2014. okt. 27. 20:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Magyar-törit jogon nézik az 100%, de ilyen ponthatárral oda szinte lehetetlen államira bejutni. Pedig én is oda akartam menni, de így mehet a keresgélés. Politológia érdekelt még, de azt mondják nem lesz vele normális munkám... Szóval most én is a közigazgatás-szervező felé hajlok.
2014. okt. 27. 21:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Értem és erről a közszolgálati szakról te mit tudsz mondani?

Mit kell tanulni, mennyire nehéz és hol lehet vele elhelyezkedni?

2014. nov. 3. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!