Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti melyiket választanátok?...

Ti melyiket választanátok? Melyik döntés lenne "életképesebb"?

Figyelt kérdés

Kiskorom óta nagyon szeretem a történelmet, nem is tudom elképzelni az életem anélkül, hogy valamilyen szinten ne azzal foglalkozzak. Így döntöttem el, hogy vagy történész vagy történelem-angol szakos tanár lennék. A történelem szakról azonban nem sok jót hallottam. Így jutottam arra, hogy esetleg középiskolai tanár lennék. Mivel a történelem adott mellé az angolt választanám szakpárnak, mert elég jól beszélek angolul, felsőfokú nyelvvizsgám is van és szoktam is korrepetálni ismerőseimet. A kérdésem az lenne, hogy az életben melyikkel tudnék jobban boldogulni? Ha elvégzem a történelem szakot, melyen belül leginkább a 20. század történelme, különös tekintettel az I. és II. világháború valamint a hidegháborús időszak ill. szocializmus Magyarországon érdekel. Vagy tanárként jobbak a kilátásaim?

Köszönöm előre is a segítő szándékú válaszokat!

2014. okt. 26. 11:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a tanár szak gyakorlatiasabb, praktikusabb, nyelvtanárként magánórákat is adhatsz. Viszont középiskolásokat tanítani egyre nehezebb:( Sajnos...
2014. okt. 26. 11:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a töri-angol tanári szakot válaszd! Ha nagyon elmész időközben a töri irányába, még mindig le tudsz doktorálni belőle, és ugyanott vagy, mintha sima töri szakon tetted volna ugyanezt. Az angol pedig külön előny, ha megtanulsz folyékonyan beszélni.
2014. okt. 26. 13:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ!
2014. okt. 26. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!