Pesti egyetem napi 3 óra utazással vagy vidéki egyetem koliban lakással?
Pesttől lakok 50 kilométerre. Most bejárok gimibe, végzős vagyok és úgy látom napi 3 óra iszonyat sok elpocsékolt idő a napból, később meg főleg az lesz.
Mit gondoltok?
Azt a 3 órát mondjuk tanulással is el tudod tölteni a buszon, amíg utazol. (Én Pesttől 80 km-re lakom és így járok be fősulira majdnem minden nap. Az egyik csoporttársam pedig győri, ugyanazt csinálja mint én, utazik.)
A koli is egy megoldás, legalább élsz egy kis kolis, egyetemes bulis életet is. :D
Ha van elég pénzed akkor albérlet is szóba jöhet.
A döntés csak rajtad áll, hogy te mit szeretnél.
személy szerint megpróbálkoznék a pesti kolival. Ha nem probálod meg, biztos nem jutsz be.
Koliban élni király. Albis voltam, de egy évet töltöttem koleszban, és az egyik legjobb évem volt. Minden nap buli/társaság/szórakozás. Koliban is király, de unalmasabb.
Pestet ajánlanám még a lehetőségek miatt is. Nem csak a pesti munkahelyek/bulihelyek miatt, hanem sok olyan emberrel találkozhatsz (egyetemen), akiken keresztül még befojásosabb embereket ismerhetsz meg. (ez persze vidéken is lehetséges, de pesten valoszinűbb hogy ez bekövetkezik).
Csoportársam naponta 3 órát utazik és tanul. Otthon nincs sok ideje, mert órák+utazás, de utazás közben tanul/olvas (mást ugysem csinálhat igazán), és otthon teljesen szabad.
Összegezve, én pestet ajánlom főleg a leehtőségek miatt. Ha nyitva tartod a szemed, rengeteg lehetőséged lesz előre haladni, sokkal több mint vidéken, és buli/ismerkedés/akármilyen szórakozás szempontjából is ideálisabb (meg ha nem koliba mész, akkor az utazás arra sarkal, hogy tanulj/olvass).
Minden elismerésem, hogy már gimiben is így nyomod. Én félévet jártam be Budapestre, szintén 50 km-re lakom és kb. 3-4 óra utazás volt nekem is. Viszont én fél év után feladtam, másból sem állt az életem ezalatt csak reggel buszra, utána vonatra, aztán Pesten belül is villamos, metró, aztán suli és hazafelé ugyan ez. Haza értem este 8-ra és mivel a tanuláshoz és gyakorláshoz számítógépre volt szükségem így sokszor hajnalig tanultam, aztán másnap megint.
Én idegileg teljesen kikészültem, nem ajánlom, inkább keress kollégiumot, ha kell drágábban is vagy albérletet valakivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!