Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki segítene nekem ebben?

Valaki segítene nekem ebben?

Figyelt kérdés

Pszichológus szeretnék lenni, végleges elképzelésem.

Jelenleg még általános iskolába járok, melyek azok a tantárgyak, melyeket most, és később is jobban kell majd tanulnom, illetve mi az az átlag, ami alá nem eshetek?

2014. okt. 19. 18:15
 1/1 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, én elhiszem, hogy komolyan gondolod, de az, hogy az elkövetkezendő négy-öt évben semmit ne változzon a személyiséged és a gondolatvilágod, szinte lehetetlen. Az átlag teljesen mindegy, mert senkit nem fog zavarni, ha énekből kettes voltál, vagy ha tesiből nem kaptad meg az ötöst. Magyarból, töriből, matekból, egy idegen nyelvből, és egy ötödik tantárgyból kell hajtanod, ezek alapján fogják számítani a pontjaidat a tizenegyedik/tizenkettedik év végi jegyeid és az érettségid alapján. Tehát kilencedikben, tizedikben abszolúte mindegy, milyen az átlagod. Esetleg természettudományos tárgyakból a bioszt érdemes jobban nézegetned, azzal azért közeli barátok lesztek az egyetemen, a kémiához képest pláne, de végleges elképzelést tényleg csak akkortájt érdemes kialakítani, amikor már ott vagy a dolgok kapujában, mondjuk faktválasztáskor nem árt, ha tudod, milyen irányba fogsz menni, de egyelőre örülj, hogy ilyen gondjaid nincsenek. Ez nem azt jelenti, hogy nem szabad gondolkoznod rajta, de egyelőre senki nem várja el tőled, hogy célirányosan tanulj, és ez egy elég jó kis dolog. A pszichológia szak meg mondjuk érdeklődés meg tantárgyak szempontjából egy elég széles spektrumot foglal magába, mert nagy általánosságban mindenkit érdekel, klasszikusan humán beállítottságú, kábé jól tanuló emberkék szokták választani.
2014. okt. 22. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!