Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segítség! Akárkinek megemlítem...

Segítség! Akárkinek megemlítem, hogy mi szeretnék lenni, egyből leszól és azt mondja, hogy inkább ne. Miért?

Figyelt kérdés
Az SZTE-re szeretnék jelentkezni BTK-ra, azon belül is szabad bölcsészet szakra. Végzős vagyok és nagyon nehezn találtam rá erre az -számomra úgy tűnő- egy lehetőségre, mivel nagyon nem tudtam eldönteni, hogy mi legyek. Különösen a filmelmélet és filmtörténet szakirány érdekelne. Akárkivel beszélek erről, inkább lebeszélni próbál, mint rábeszélni. Ennyire nehéz ezzel elhelyezkedni? Amiket olvastam, azalapján nem rossznak tűnik, de semmi más lehetőséget nem látok, amire jelentkezhetnék, és teljesen kétségbe vagyok esve, hogy hova menjek tovább, ha már ezt is kilőhetem... szeretnék tanácsot kérni, hogy miért jó ill. rossz ez a szak, mi az ami hasonló lehet és el lehet vele helyezkedni? szeretnék filmekkel foglalkozni, de a filmművészeti kiesik, mert az mégis más műfaj. valami tipp esetleg, hogy ha ez mégsem jó ötlet és mást válasszak, akkor mit? (tudom, hogy ezt neked kell tudni, te döntésed blablabla, de tényleg érdekelne, hogy ti milyen szakon vagytok, mióta és mennyire szeretitek vagy ilyesmik) előre is köszi a válaszokat, idiótaságoktól kérlek kíméljetek! köszönöm :)

2014. okt. 15. 21:06
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
Azért nem jó, mert abszolút értelmetlen zéró tudást adó szak, ahova dolce vita, alkoholista, drogosok járnak.
2014. okt. 15. 21:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem nehéz vele elhelyezkedni, hanem konkrétan lehetetlen. Ez elvileg kritikusi képzés, de nem nagyon van rájuk szükség. Akik 'nagyként' csinálják (tehát filmesztétikával, filmtörténettel foglalkoznak) azok is max. mellékállásban teszik ezt.
2014. okt. 15. 21:32
 3/9 A kérdező kommentje:
értem, hát köszönöm szépen :(
2014. okt. 15. 21:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem egyik ismerősöm vágónak tanul, az sima szakképzés, azt mondja a vágókat keresik. Ha jól emlékszem ez 1 éves és erre még van ráépülőképzés is, de nem tudom pontosan, hogy mi a neve (talán rendező, de ebben nem vagyok biztos).

De olvass utána nem akarok hülyeséget mondani.

Én most egy gazdasági és egy mérnöki szak között őrlődök. Tavaly érettségiztem és nem sikerült valami jól, de most már tudom, hogy tovább akarok tanulni. Jövőre újraérettségizek és attól függően, hogy mennyire megy a matekra való felkészülés vagy gazdasági vagy mérnöki szakra megyek.

Mérnökire szeretnék a legjobban, villamosmérnök, csak nem vagyok biztos a képességeimben. A gazdasági szakkal az a gond, hogy önköltséges és maximum diákhitelből tudnám finanszírozni, de nem nagyon akarok hitellel kezdeni. Ezért mennék úgy, hogy BSC villamosmérnök és MSC valamilyen közgazdasági szak.

Amúgy, ha kereslet szempontjából nézzük akkor az egészségügyi, IT, mérnöki és közgazdászszakokkal nem nagyon lehet melléfogni, persze ezek között is vannak amelyek nem a legbiztosabbak (pl. marketing vagy szociális munkás stb.).

2014. okt. 15. 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Lényegében ha nem műszaki, informatikai esetleg orvosi szakra mész ezt meg fogod kapni még sokszor (amúgy én gazdaságin vagyok, de már erre is sokan elkezdték, hogy már túl sok a közgazdász, semmire se megyek vele :/).

Én HR szakon vagyok másodéves, nagyon szeretem, érdekes dolgokat tanulunk, de úgy érzem ebből az alapszak kevés, mert nem ad túl mély ismeretet, inkább elég szerteágazó tudást ad (informatika, jog, pszichológia, kommunikáció, gazdaságtan, menedzsment stb.).

Amúgy ha mindenképpen bölcsész talán az ELTE fokkal jobb lenne, mert annak van a legnagyobb neve a bölcsészképzésben, ad egy kis pluszt. Tényleg nehéz bölcsészként elhelyezkedni, a szabad bölcsészettel meg aztán főleg, de ha nagyon ezt akarod csinálhatod, de nehéz vele elhelyezkedni, főleg hogy jól fizessen. nem lehetetlen, de nehéz. Szakmai gyakorlatból kell nagyon sok hozzá illetve kiemelkedőnek kell lenni benne.

2014. okt. 15. 23:14
 6/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :)
2014. okt. 16. 07:19
 7/9 anonim válasza:
Hátööö....mihez fogsz ezzel a tudással érteni pontosan? Oké szeretnél filmekkel foglalkozni, de mit csinál egy szabad bölcsész a filmekkel? Valószínűleg azért mondja mindenki hogy ne ezt válaszd mert fogalmuk sincs mit takar ez és mire jó. Hozzáteszem nekem sincs lövésem se róla. De például keress rá állásportálokon hogy ami szeretnél lenni abból hány hirdetés van most fent...
2014. okt. 16. 16:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Azért nem jó szak, mert egyrészt valóban értelmetlen, hasznos tudást nem adó szak (biztosan ad valami tudást, de az inkább olyasmi, amit a "Legyen ön is milliomosban!" tudsz nagyon jól alkalmazni), valamint a szak hallgatóinak 99%-a úgy megy oda, ahogy te, hogy "hát, ő nem tudta, hogy hová menjen, ez tetszett, vannak dolgok, amik tetszenek belőle... etc.". Így nincs értelme egyetemre menni. Annak csak úgy van értelme, ha van legalább valami sziluettje annak a pontos területnek, ami téged valóban érdekel, és amiért tenni is tudsz, hogy ott elhelyezkedhess (ez nem azonos azzal, amit az ilyen szabad bölcsészek szoktak mondogatni, hogy őt érdekeli az újságírás, és hát az jó lenne...). Szerintem először ismerd meg magad egy kicsit, hagyj ki akár egy évet is, okj-zz, ilyesmi. Nem muszáj azonnal egyetemre menni, pláne nem ilyen szakra.
2014. okt. 16. 18:41
 9/9 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm a válaszokat :)
2014. okt. 16. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!