Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási felvételi! A...

Felsőoktatási felvételi! A hátrányos helyzetbe bele tartozik ez is? (lent részletesebben)

Figyelt kérdés

"Hátrányos helyzetű jelentkező: ...aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült..."

Mi 3an vagyunk testvérek, és ingyen kapjuk a tankönyvet és a koliban az étkezés is kedvezményes, valamint a húgomnak az iskolába.

Az érdekelne, hogy ez is gyermekvédelmi kedvezménynek minősül és kapok érte 25 pontot? És ha igen, akkor milyen igazolás kell hozzá?

2010. jan. 23. 16:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezért nem jár.
2010. jan. 23. 17:35
 2/17 A kérdező kommentje:
köszi a választ! valahogy sejtettem, de gondoltam megkérdezem:(
2010. jan. 23. 18:09
 3/17 anonim ***** válasza:

3 gyerek az miért lenne hátrányos helyzet?

lehet a két szülő többet keres, mint egy 2gyerekes családban...és mégis a 3gyerekes kap kaja meg tk. kedvezményt.................

2010. jan. 23. 19:30
 4/17 A kérdező kommentje:

Kedves előttem szóló válaszoló!

Megnyugtatásul közlöm, hogy közel sem állunk anyagilag jól! Sőt a hónap végén épphogy megélünk. Remélem ez megnyugtatólag hatott rád! És azért érdekelt, mivel azt is támogatásnak hívják, amit a tankönyvekre és étkezésre kapunk, és kíváncsi voltam, hogy itt is jár e a "támogatás" (pluszpont)!

2010. jan. 23. 19:59
 5/17 anonim ***** válasza:
44%

Azért ne kapjon már mindenki mindenért pluszpontot. Ne úgy akarjunk már bekerülni egy egyetemre, hogy mindenért kapjuk a pluszpontokat, összegyűjtünk 80-at, az meg, aki szenved a nyelvvizsgáért meg az emelt érettségivel nem jut be. Már bocsi, de ez kicsit pofátlanság lenne.

Bocs, hogy ezt így pont neked, de annyi ilyen kérdést olvastam már. Mindenki mindenért pluszpontokat akar. Tanulj és kész. A legtöbben így jutnak be.

2010. jan. 23. 20:52
 6/17 anonim ***** válasza:

19:30as vagyok

bocsánat nem akartalak megbántani

mi sem állunk jól anyagilag most:(( én nem kapok amiatt plussz pontot mert csak ketten vagyunk tesók

most megyek 6odjára nyelvizsgázni csomó tanfolyamon voltam és érettségizni és mindig megyek javítaniii hogy minél több %om legyen 20éves vagyok elvégzem az egy éves okj-t hátha arra is jár majd pont és így is 90% hogy mégsem juthatok be államira :( és még versennyel is próbálkozni fogok. csak utálom azt hogy mások erre meg arra pontokat kapnak. én meg nem vagyok tehetséges semmiből és szenvedhetek minden egyes pontomért

2010. jan. 23. 21:32
 7/17 anonim ***** válasza:
21.32-es hová jelentkezel? Egyébként hasonló helyzetben vagyunk, szintén 20 vagyok etc.
2010. jan. 24. 08:58
 8/17 anonim ***** válasza:
Én 22 éves vagyok, én is megyek javító érettségizni. (matek)
2010. jan. 24. 09:55
 9/17 A kérdező kommentje:

kedves 21:32!

Én pedig sajnálom, hogy úgy kiborultam:(.

Én két éve érettségiztem, nem vettek fel sehova. Most két éves felsőfokú szakmára járok, ahol egész jól tanulok (4,1 az átlagom), ráadásul most szeretnék nyelvvizsgázni. Tavaly újra érettségiztem az egyik tárgyból, hogy javítsak a pontjaimon, sikerült is, de még így is kevés. Negyedikben én is voltam országos versenyen és 1,5 pont kellett volna h bejussak a döntőbe. És mostanában ahogy nézegettem a felvételi tájékoztatót és láttam hogy az 1 éves középfokú és a két éves felsőfokú szakmai is ugyanannyi pontot ér (nem akarok megbántani senkit aki 1 éves szakmán van, biztos vagyok benne, hogy az is nehéz), ráadásul aki fogyatékos/terhes/"kisebbség" 50 plusz pontot kap, azaz többet mintha nyelvvizsgázott volna, akkor kicsit kiborultam és azon gondolkodtam, hogy akkor én is kutakodok valami kiskapu után, de aki eddig tisztességesen akart bejutni egyetemre, annak ezután sem fog másként menni:S. Vagy van pénzem és úgy tanulok tovább vagy le vagyok sz**va:S lehet akármennyi nyelvvizsgám:S.

Lehet, hogy nem így van, de sajnos ez a tapasztalatom.

2010. jan. 24. 13:13
 10/17 A kérdező kommentje:
még azt szeretném, hogy én sem vagyok sajnos semmiben sem nagy tehetség, úgyhogy én is szenvedhetek minden egyes pontért:S
2010. jan. 24. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!