ELTE BTK kérdés?
Figyelt kérdés
Szóval az ElTE olasz szakára szeretnék felvételizni. Kéttan nyelvű osztályból. Az olasz mellé fel tudnék még venni orosz vagy kínai, esetleg japán minort? Valamint az ELTÉN képeznek ezeket a nyelveket beszélő tolmácsokat? Mennyire nehéz bejutni és bent is maradni?2014. okt. 9. 20:56
1/7 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha mondjuk idiótán hangzik valamelyik kérdés, de még nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.
2014. okt. 9. 20:57
2/7 anonim válasza:
Szia, tudsz felvételizni olasz szakra, az addig rendben van, utána pedig vehetsz fel minornak egy másik nyelvszakot, és ezután, ha ezeket elvégzed (azt a három évet), akkor utána mehetsz mesterképzésre tolmácsnak.
3/7 anonim válasza:
Ahogy az első mondja. Én még annyit tennék hozzá, hogy bár francia szakos vagyok, vannak olaszos barátaim. Ha kéttannyelvűből mész, jó emelt érettségi eredménnyel, neadjisten nyelvvizsgával, az évfolyam sztárja leszel. Olaszon, bár kérnek emeltet és előzetes nyelvtudást, szinte előlről elkezdik újra átvenni a nyelvtanokat, és sokan úgy mennek oda, hogy nem tudnak mondatot alkotni. Szóval a bennmaradástól én nem félnék... :) A másik három nyelvhez pedig, amiket szeretnél, nem kell előképzettség, szóval nyugodtan választhatod őket, bár a kínairól is terjednek ám rémsztorik a tömbösített órákkal, amikor déltől négyig benn kell(ene) ülni...
4/7 anonim válasza:
Az oroszt biztos fel lehet venni
5/7 SeinHime válasza:
#3 Terjednek a hírek :D Igen, a kínai törit kötelező felvenni és sajnos tömbösített, de egyáltalán nem kötelező bejárni, a jegyzetet megkapjuk. Azért alakult így, mert a tanárnak el kell utaznia. Van egy másik előadás is, amit ő tartott, az összehasonlító vallástörténet, ami keleti nyelves főszakosoknak kötelező, de szerintem minorosoknak nem.
Amúgy fel lehet venni ezeket alaptudás nélkül is igen, mert a nyelvórák közösek a főszakosokkal. Hozzánk is jár japánra egy olasz főszakos lány :)
6/7 anonim válasza:
#5 igen, a rémségek mindenhová eljutnak :D Az egyik barátom barátja kínai főszakos, szóval akkor minorosokra máshogy vonatkozik, ma is okosabb lettem :D
7/7 SeinHime válasza:
Mivel én japán főszakos vagyok és kínai minoros, ezért én duplán megszívtam a tömbösített órákkal :D Amúgy ki lehetett bírni, szerencsére a héten volt az utolsó mindkettőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!