Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » NKE közigazgatási alapszak,...

NKE közigazgatási alapszak, DE vagy ELTE jog, vagy BCE közgazdaság?

Figyelt kérdés
11-es vagyok, töri és francia fakton. Ezeken kívül még társadalomföldrajz, gazdaságföldrajz érdekelt és a matekot is szeretem, bár abból tavaly csak 4est kaptam. Egyébként jó tanuló vagyok, 4,5 átlag. Érdekelne a jog, csak nagyon nehéz már bekerülni is és sok a negatív visszajelzés, hogy túlképzés van, csak kapcsolatokkal lehet elhelyezkedni. Ennél lenne egy b terv a közigazgatás, úgy tudom viszonylag könnyebben el lehet vele helyezkedni állami szerveknél és a jogon van a hangsúly. Vagy nyomjam meg a matekot és közgáz? Melyik éri meg jobban szerintetek, bármi tapasztalat?

2014. okt. 4. 09:09
 1/3 anonim ***** válasza:

NKE közigazgatási alapszak= garantált állás, ha nappalin végzed és közszolgálati ösztöndíjas vagy.

Utána elhelyezkedsz a felajánlott állás valamelyikére, és levelezőn rögtön kedded a jogot (mindegy melyik egyetemen), mert azért akkor lehet közigazgatásban karriert építeni ha jogász vagy. De jogász diplomával bekerülni elég nehéz, mondjuk furcsa módon közig diplomával sem egyszerű,ha nem az NKE nappalin végeztél, ha bármelyik másik egyetemen ezen a szakon. (én csak tudom nekem ez a végzettségem).

Közig szervező után jog csak 4 év és nem 5. És még az összes állami támogatott féléved is megmarad, mert a közszolgálati ösztöndíj ingyenes félévei nem számítanak be a normál 12 db. államilag járó félévbe.

Ezzel a sorrenddel kész is a biztoskarriered.

2014. okt. 4. 13:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, ez így egyben elég jól hangzik.:)

Közigazgatási alapszak után akkor nem érdemes más mesterképzést csinálni, csak a jog?

2014. okt. 4. 14:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Nézd azt hogy milyen mesterszakot választasz közig alapdiploma után majd kialakul, én csak egy tervet írtam, érdemes így kezdeni.

Egyébként a jogász az osztatlan képzés, és nem a közig szak mesterképzése. (vagy csak rosszul fogalmaztál az előbb)

Visszatérve a mostani kérdésedre, ha még 21-22 éves vagy és választani kell, hogy közig mesterszakra mész ami 2 év, vagy jogász leszel 4 év tanulással elérhető közig diplomával, és a jogászt javaslom. Ha meg közig alapszak után eleged lenne a jogi tanulmányokból, akkor tudsz menni közgazdasági mesterképzésre, ol. MBI, marketing, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés szakokra is bejáratot enged a közig diploma. De ezt ráérsz majd eldönteni akkor..minek van értelme számodra, mire van lehetőséged. Ezt majd a sors hozza azt mondom.

2014. okt. 4. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!