Mi a különbség vagy a hasonlóság a business administration és a human resources (HR) között?
Dániában van találtam ezt a business administration szakot, de nem igazán tudom, hogy pontosan mit is takar ez, mennyiben azonos vagy különböző, mint itthon egy hr szak.
Pályaválasztás előtt állok, nem tudom melyiket tanuljam. Melyikkel érek többet, business administrationnal vagy hr-rel? Ha business szakon végzek, be tudok tölteni hr-es pozíciókat?
A business administration az magyarula gazdálkodás managment szak.A human resoures pedig az emberi-erőforrás managment.
Keress rá pl a BGF-en a mintatantervekre és nézd át, hogy melyik fekszik jobban.
Mondjuk nekem a matek nem az erősségem, de ez inkább szól üzletről, érdekérvényesítésről, kapcsolatteremtésről, statisztikáról, mintsem matekról. Talán felvesznek ugyanoda, ha egyik vagy másik diplomám van, nagyon nem számít szerintem. Az alapok ugyanazok mindkét szakon.
Előbb néztem a business administrationről egy videót, abban azt mondták, hogy abba beletartozik a hr is. De gondolom hr-rel is el tudok menni akár bankokhoz vagy komolyabb vállalatokhoz dolgozni.
Ha ez kb. így van, ahogy leírtam, már csak az lenne a kérdésem, hogy hol tanuljak tovább, Dánia vagy Mo?
Ha elvégzem az egyetemet, mindenképp külföldön akarok élni, nem ebben a koszoskorruptcsövescigány országban.
Ha tehetném, már most kimennék, de nem tudom, hogy jó választás-e a külföldi egyetem olyan szempontból, hogy csak középszinten tudok angolul. Ha itthon tanulnék, akkor meg nem is lenne angol órám, ami szintén rossz, ha utána ki akarok menni.
Az lenne talán a legjobb, ha kimennék egyetemre, és ott valahogy megtanulnék normálisan angolul. Bár nekem a hr szimpatikusabb, és Dániában csak business administration van. De állítólag beletartozik valamelyest a hr is. Nem tudom, hogy ezzel mi legyen. Előbb-utóbb úgyis kimennék, akkor már inkább előbb, mint később. Kint szerintem sokkal többet kellene tanulnom, ebben biztos vagyok. Talán a business administration nehezebb, mint a hr. De ha egy jó, szép, fejlődő országban tanulok, talán nekem is sokkal több kedvem van az élethez, mintha itt Budapesten kell közlekednem, és már azt is sértésnek veszik, ha 1 másodpercnél több ideig nézek valakit.
Nem minden úgy van ahogy elképzeleted.:)
HR-es diplomával nem mehetsz el pénzügyi területre dolgozni,mert nem fognak felvenni, csak HR területre.
A HR-en lehet, hogy az alapozó tárgyak hasonlóak, de nem ad megfelelő szakmai támogatást, hogy te egy komolyabb cégnél pénzügy dolgozz.:)
Én mindenképpen kimennék Dániába, a helyedbe. De úgy tudom, hogy angol vizsgát kell tenned a felvételihez, talán itt is kérik a TOELF-et, általában az európai egyetemeken ezt szokták. Ezen megfelelő szinten átmenni közép szintű nyelvtudással nem igazán lehet. Szóval érdemes kicsit mélyrehatóbban foglalkozni a nyelvvel.
ha a lehetőség adott, akkor menj ki, ott úgyis fejlődni fog a nyelvtudásod és belerázódsz.
A business administration azért egy jóval megalapozpttabb és kvalifikáltabb diplomát ad, mint egy HR-es.
Akkor, hogy érts, egy bus.admin diplomával lehetsz HR-es, de egy HR-es diplomával nem lehetsz pénzügyes.
(nyilván itt a pénzügyet, szélesebb spektrumon értem)
Egyébként egy külhoni végzettség reputációja azért nagyobb.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!