Mit ajánlotok photoshop tanuláshoz?
Könyv, tanfolyam?
Mennyivel ad többet egy 100ezres photoshop tanfolyam egy scott kellbys konyvnel? Kinéztem még magamnak a mágikus trükkök tervezőknek c. Könyvet.
Több dolog érdekel engem: látványterv, webdesign, portréretusálás.
Mit ajánlotok?
Vannak a neten ingyenes tutorialok. Amúgy ha egyszer megérted a logikáját meg az elméleti alapokat, akkor onnantól már megy a dolog magától.
Én tanfolyam nélkül lettem benne profi, de mondjuk igaz, hogy már húsz éve használom (meg mondjuk belém verték a képfeldolgozás elméleti részét is a Kandón, plusz videóztam is).
A photoshop használatát viszonylag könnyű elsajátítani, mivel rengeteg a tutorial, és az ismeretanyag a neten.
Viszont attól, hogy tudod használni a programot - bármennyire is profi szinten -, még nem leszel művész. Márpedig a fenti dolgokhoz elég nagy művészi érzék kell.
Most biztos azt mondod, nem akarok én művész lenni, csak jó dolgokat csinálni. Nos ez a kettő összefügg. Persze ha megvan benned a képzelet és érzéked is van hozzá, akkor hajrá. Semmiképp ne költs százezreket tanfolyamra. Ha mindenképpen fejleszteni akarod magad egy tanfolyamon, akkor inkább egy művészeti tanfolyamra fizess be - grafika, alkotóműhely, ilyesmi -, az legalább a látásmódot tágítja, és a grafikai technikákban is otthon leszel (a jobbagyféltekés sz***ságokat felejtsd el).
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!