16/L gimnazista, és egy pár éve eldöntöttem, h stylist szeretnék lenni. Apukámmal volt ma egy beszélgetésem, és mondtam neki, h én nem akarok főiskolára menni, ő pedig azt mondta, h akkor nem érti mit keresek egy gimnáziumba? Ha nekem ilyen terveim
Werk Akadémia -hiába választottak ilyen hangzatos nevet, nem más, mint egy okj iskola, csak eléggé speciális területen indítanak képzéseket.
Már miért ne lenne esélyed bekerülni ide? Ez csak pénzkérdése, félévenként 210.000 Ft a képzés,örülnek ha minél több diákjuk van, aki ezt ki tudja fizetni. Mielőtt mondanád, hogy az első szakma megszerzése ingyenes, mondom, hogy ez nem egészen igaz, csak azokra a szakképzésekre mehetsz amit az állam támogat, az ilyen képzéseket pedig nem támogatja, tehát ha van pénzed mehetsz ha nincs akkor nem. Nyilván ez a szüleid pénztárcájától és persze jóváhagyásuktól függ.
" ahhoz h stylist legyek kell vmiféle diploma vagy ilyesmi" Amellett hogy egy ilyen képzést elvégzel, igen kell a diploma, nem feltétel, de igazából hátrányba lennél azokkal szemben akik valamilyen diplomát már szereztek és akkor mennek el egy ilyen képzésre.
Abban, hogy mit keresel egy gimnáziumban nincs igaza apukádnak, az mindenhez megfelelő alap, ha esetleg mégis valamelyen szakmát szeretnél tanulni "csak" érettségi után azt ugyanúgy megteheted gimiből, mint szakközépből. szakközépiskola már nagyon régóta nem ad szakmát és szakképzettséget, csak szakmacsoportos érettségit. az annyit tesz hogy szakközép után ha valaki szakképzettséget akar ugyanúgy tovább kell tanulnia, mint gimi után. Ezzel az emberek 99% nincs tisztában, ezért mondanak ilyeneket, hogy gimiben mit keres az aki nem akar egyetemre/főiskolára menni.
Szerintem nézzél ki valamilyen művészeti képzést egyetemen...h nem elég a boldoguláshoz, akkor nézzél ilyen drága okj képzést...
Meg persze érdeklődjél, hogy mennyire színvonalas a képzés, el is helyezkednek ezzel az emberek pl. tévénél vagy filmgyárban vagy csak egy papír lesz a fiókodban amiért sok pénzt kellett kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!