Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász diplomával hol lehet...

Jogász diplomával hol lehet elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam, hogy ügyvédből nagyon sok van és bíróként, ügyészként is nehéz munkát találni, de jó nyelvtudással és egyes jogterületekre való szakosodással könnyen el lehet helyezkedni jogi diplomával. De ha az előbbi három szakmában nem, akkor mégis milyen területen?

2014. okt. 3. 21:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Önkormányzatoknál jegyzőnek, vagy ingatlanos cégeknél szerződéseket író ügyvédnek is lehet.
2014. okt. 3. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez kicsit idegen.

Azt tudom (magamról), hogy az orvosoknál van 6 év alap, majd a szakosodás.

A jogász képzésnél hogy van?

Mit jelent az, hogy ügyvéd, vagy jogász vagy bíró, stb?

Ha valaki XY ügyvédként "végez" (pl. állatvédelem), akkor másnap elmehet egy multihoz mondjuk munkajogásznak? Vagy hogy van ez?

Mert ha bárhová elmehetsz, akkor sok lehetőséged van, de ha itt is szakosodni kell vagy nem tudom, akkor már már a helyzet.

2014. okt. 3. 21:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
alapból 5 év (jó esetben) a jogász szak, a magyarországi egyetemeken. Akkor még se nem vagy bíró, se nem vagy ügyész, vagy akár ügyvád. Akkor még "csak" jogász vagy. utána kell még néhyány évet tanulni mindegyik területre, illetve szakosodhatsz is: pl bütetőjog, családjog stb....persze plusz idő, plusz vizsgák. Illetve pl ügyészségre viszonylag nehéz bekerülni, alkalmassági vizsga is van még...
2014. okt. 3. 22:13
 4/6 anonim ***** válasza:
14%
Utolsónak. Éppen ezért különösen felháborító, mit a JOGI KAR Gólyatáboraiban műveltek!
2014. okt. 3. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Saját vállalkozás, ügyvédi iroda.... Tele van velük BP, de ha jó a reklámod, jól keresel vele :)
2014. okt. 3. 22:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ingatlanos ügyvédnél egy szerződés 80 ezer ft...
2014. okt. 4. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!