Nyelvi előkészítőn vagyok egy tagozatonde mar most nagyon nem birom az osztalyom miatt. Rengeteget szenvedok miattuk es szeretnek atiratkozni egy masik nyelvi elokeszitos suliba egy teljesen mas szakra, ahol van baratom. Lehetseges lenne most ugy h jovore ne kelljen ujra kezdeni a sulit es mar ebben az evben v jovore de a baratom osztalyaba keruljek?
Ui: bocsanat az ekezet hianyert, de azt tabletrol most nem tudok irni.
ne hagyd januárra, addigra már réges-régen el kell dőlnie, hogy átvesznek-e vagy sem, még most kéne felkeresni őket
2014. okt. 5. 19:48
12/27 A kérdező kommentje:
Na most aklot bajban vagyok. A szuleimmel mar beszeltem, ok nem akarjak, mert "ide jelentkeztel, itt kell helytallnod, az eletben tobbszor is lesz pl munkahelyes rossz de ki kell birnod, ha kmeg akarsz elni. Ide tanulni jottel nem baratkozni. Azt hiszed csak neked volt rossz osztalyod?Masnak is, megis kibirtak, ne veluk foglalkozz. Komolytalanok lennenk az igazgato szemeben, ha egy honap utan azzal mennenk oda, hogy te el akarsz menni, mrt nem szeted az osztalyod. Tulsagosan ragaszkodsz a regiekhez, azert nem tudod megkedvelni oket, neked igy sehol sem lenne jo. Es olyan nincs h 30 ember kozul senki sem szimpatikus, csak negativan allsz hozza."
Ezek ugy gyakori allitasuk, pedig nem allok hozza negativan, egyszeruen csk nem szimpik.
2014. okt. 5. 22:52
13/27 A kérdező kommentje:
Akkor ha atiratkozok pl egy informatika tagozatos osztalyba mar nem tidom megszerezni a biosz es kemia felsofokut, es igy nem lehetek allatorvos/orvos? Vagy felvehetem oket fakultacioba es ugy megszerezheto?
2014. okt. 5. 22:54
14/27 anonim válasza:
Attól még meg lehet tanulni, akár fakultáción (ha van), akár önerőből. De nem felsőfokú, az a nyelvvizsga, hanem emelt szintű.
2014. okt. 5. 23:28
15/27 A kérdező kommentje:
Ma beszeltem apaval. Teljesen elzarkoznak elole, mert hogy tul sok oram lenne raadasul oda ahova mennek emelt szinten egy olyan tantargyat oktatnak, amibol nem vagyok tul jo. Es hogy ha azt mondom sz igazgatonak, hogy az osztalyom nem szem ezert mennek oda, nem valoszinu hogy folvennenek, mert azt mondanak, hogy nem csoda hogy 1 honap utan meg nem szeretem oket. Meg hogy en ezekkel a tantargyakkal akarok foglalkozni, ezert jottem ide, es hogy ne adjam fel oket, legyen kitartasom, mert csak igy ehetek el valamit.
2014. okt. 6. 16:40
16/27 A kérdező kommentje:
Ja, meg azt szeretik mondani, hogy nem az osztalyom az elsodleges, hanem a tanulas, hisz ezzel erek el majd dolgokat. Meg hogy ott sem biztos hogy jol ereznem magam. Es az egyik legtobbszor emlegetett: csak azert nem szeretem oket, mert eldontottem magamban, es hogy negativan allok hozza, ebben kell megvaltoznom. Nos, ez nem igaz. Tenyleg nem szem oket, max egy emberrel vagyok jobban. Most igy hogy vegyem ra anyaekat? Fogalnam sincs mi mast mondhatnek meg.
2014. okt. 6. 16:44
17/27 anonim válasza:
Hát, elég szigorú szüleid lehetnek. Anyukád is ilyen? Nekem annyira nem tetszik, mikor katonás módszerekkel akarják lelki erősségre, kitartásra "megnevelni" a gyerekeket, ahelyett, hogy arról gondoskodnának, hogy a gyerek jól érezze magát. Ne zárd ki, hogy később még javulhat a helyzet, de ha nem, érezd magad látványosan rosszul, panaszkodjál, morogjál, kedvetlenkedjál, hátha előbb-utóbb megunják. Végülis ha ők alkalmazhatnak lelki zsarolást, akkor te is.
2014. okt. 6. 19:29
18/27 A kérdező kommentje:
Nem amugy egyaltalan nem szigoriak, csak most ezzel kapcsolatban. Apa majdnem minden nap jon ide a kolihoz, csak hogy kicsit jobban erezzem magam. Minden nap nap orakat beszelekveluk telefonon, es minden nap meghallgatjak tolem mennyire utalom a sulit es mindent. Tenyleg mindig vigasztalnak es megprobalnak sgiteni mindenben, csak azt nem akarjak, hogy sulit valtsak. Azt mondjak, hogy eloszor nekik is rossz volt, csak kitartas kell. De en ezt mar nem birom. A mamamat megkertem h beszeljen veluk, nem hiszem, hogy sikerulni fog mondjuk. De akko is el kell kerulnom innen calahogy. Muszaly.
2014. okt. 7. 07:31
19/27 anonim válasza:
Nem értem. Alkalmazz érzelmi zsarolást, legyél barátságtalan, sértődött, kelletlen. Úgy tűnik, a szülőket is nevelni kell. Érezzék kellemetlenül magukat, gondolkozzanak el azon, hogy valami nem stimmel.
2014. okt. 7. 16:26
20/27 A kérdező kommentje:
De koleszos vagyok es csak hetbegente meg nehany delutan latom oket, es akkor annyira orulok nekik., nem tudom nem felhivni oket es nem beszelni vagy epp szemetkedni veluk, hisz csak akkor erzem magam jol, ha itt vannak. Nekik is nagyon nehez, a mamam meselte, hogy ok is nagyon szomoruak mert rosszul erzem magam. Minden nap megemlitetem nekik a sulivaltast eddig, de mostmar ha kiejtem a szamon, hogy iskolat szeretnek valtani egybol szigoruan elzarkoznak elole, hogy el se kezdjem, mert mar ezt megbeszeltuk e hogy ez lesz a jo nekem. De mindig sirok nekik, ha talalkozunk, vagy telefonon beszelunk, meg mindg elmondom nekik, hogy nagyon rossz napom volt. De az a baj, hogy erre azt mondjak, hogy majd jobb lesz ne aggodjak. Kitartsak meg a siras mellett? Hatha egy ido utan rajonnek, hogy talan nekem van igazam? De azt mondjak, hogy meg az elso ev sem lesz olyan mint altalonasban. De remelem azert majd engednek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!