Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fizikus diplomával környezetvé...

Fizikus diplomával környezetvédelmi állás?

Figyelt kérdés
Érdekelne a környezetvédelem, megújuló energiaforrások, fenntartható jövő stb. és szeretnék ezen a területen dolgozni. Kérdésem az lenne hogy el lehet helyezkedni Fizikus BSc/MSc diplomával ilyen területen itthon vagy akár külföldön? Kell ehhez valami különleges képzés? Fogalmam sincs hogy megy ez, jelenleg másodéves fizikus hallgató vagyok Pécsen és nem tudom hogy jó irányba megyek e.

2014. okt. 1. 18:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Fizikus diplomával minden területen nagyon nehéz lesz az elhelyezkedés (no offence intended). Bár nincs szakmai rálátásom a területre, azt tudom javasolni, hogy ha már fizika BSc-n vagy, szakosodj biofizikára, azzal talán van esélyed a környezetvédelem közelébe kerülni.
2014. okt. 3. 08:15
 2/2 kornytech válasza:
Fizikával szerintem a megújuló energiaforrások hasznosítása területén lehet lehetőség, de ott sokszor mérnöki végzettség (is) szükséges. Szerintem próbálj meg TDK-zni, majd diplomázni ilyen témából, ezzel a szakkal talán úgy lehet a leginkább a környezetvédelem közelébe kerülni. Vagy felvehetsz olyan szakot is, szakirányt, olyan tárgyakat, ami közel áll a környezetvédelemhez. Kereshetsz nyári egyetemet, Erasmus programot ilyen témában. Jól mutat majd az önéletrajzodban is, amikor állást keresel majd.
2014. nov. 11. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!