Szerintetek mit tegyek? (Továbbtanulás. )
Igyekszem rövid lenni.
Tavaly érettségiztem, akkor nem vettek fel, ezért úgy döntöttem, hogy halasztok egy évet, és javítok. Októberbe megismételtem az emelt törit, ami 91%-os lett. Kell még egy nyelvvizsga, és egy közép magyar érettségi, min 90%-ra, akkor talán felvennének.
Több alternatíva szerint érhetem el a 440-450 pontos határt.
Közép nyelvvizsga, csak +35 pontot ad, vagyis 5 pont kiesik, ha felsőfokú nyelvvizsgát tennék. Ezért gondoltam úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsga lenne a legjobb.
Azonban van 3 hónapom, hogy megtanuljak mindent. A nyelvtant, a szavakat, meg szinte elég sok mindent. Nagyjából közép szinten vagyok, csak még nincs nyelvvizsgám. Az angol jól ment a középsuliban, csak már sokat felejtettem.
Azonban ez a 3 hónap sokak szerint kevés, és úgy gondolják, hogy nem sikerülne.
Én úgy érzem, hogy menne a dolog, csak nagyon rá kéne feküdnöm, ami lehet káros lenne a magyar érettségire nézve.
A másik dolog az, hogy elmennék újra emelt törire. Igazából eléggé unom már a történelmet, de talán 4-5%-ot tudnék javítani, ami nagyon jól jönne. A fejemben van szinte minden, van tapasztalatom, meg egyszerűen jól megy. Persze itt is vannak buktatók, mert javító tanár függő az egész.
Szerintetek mit tegyek?
A 91%-os emelt töri nagyon jó, azon nem túl sokat tudsz szerintem javítani. De végül is megpróbálhatod, úgy is a jobbat nézik, nem? Meg ha 91%-os csináltál, akkor elég jól tudod az anyagot, Még pár dolgot, ami nehezebben ment átnézel, és megpróbálod.
Viszont a közép magyar érettségire nem kell készülni. Szöveget értelmezni gondolom tudsz, érvelést kell választani és kész. Meg persze olyan sulit, ahol nem pontoznak le..
Nálunk pl az osztályban talán 2 ember volt, akinek 90%osnál rosszabb lett...
Szóval szerintem feküdj rá a nyelvre, ha a felső nem is jön össze, a közép biztosan:)
A magyarral az a gond, hogy rossz a helyesírásom, meg picit logikátlanul írom a fogalmazást. Bár járok magyar tanárhoz, de kitudja milyen lesz... :S
Remélem, hogy elég lenne az emelt töri. Fogalmam sincs mekkora lesz a ponthatár... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!