Szerintetek mit tegyek? (Továbbtanulás. )

Figyelt kérdés

Igyekszem rövid lenni.

Tavaly érettségiztem, akkor nem vettek fel, ezért úgy döntöttem, hogy halasztok egy évet, és javítok. Októberbe megismételtem az emelt törit, ami 91%-os lett. Kell még egy nyelvvizsga, és egy közép magyar érettségi, min 90%-ra, akkor talán felvennének.

Több alternatíva szerint érhetem el a 440-450 pontos határt.

Közép nyelvvizsga, csak +35 pontot ad, vagyis 5 pont kiesik, ha felsőfokú nyelvvizsgát tennék. Ezért gondoltam úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsga lenne a legjobb.

Azonban van 3 hónapom, hogy megtanuljak mindent. A nyelvtant, a szavakat, meg szinte elég sok mindent. Nagyjából közép szinten vagyok, csak még nincs nyelvvizsgám. Az angol jól ment a középsuliban, csak már sokat felejtettem.

Azonban ez a 3 hónap sokak szerint kevés, és úgy gondolják, hogy nem sikerülne.

Én úgy érzem, hogy menne a dolog, csak nagyon rá kéne feküdnöm, ami lehet káros lenne a magyar érettségire nézve.

A másik dolog az, hogy elmennék újra emelt törire. Igazából eléggé unom már a történelmet, de talán 4-5%-ot tudnék javítani, ami nagyon jól jönne. A fejemben van szinte minden, van tapasztalatom, meg egyszerűen jól megy. Persze itt is vannak buktatók, mert javító tanár függő az egész.

Szerintetek mit tegyek?

2010. jan. 21. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem sikerült a felsőfokúm és középszinten vagyok kb. Csak bemagoltam a szóbeli tételeket. Írásbelit meg középfokú tudással is meglehet írni 60%ra.
2010. jan. 21. 16:59
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem felejtetted el az emelt töriért járó +40pontot?
2010. jan. 21. 16:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Amúgy ha középfokúd lenne is 346 pontod lenne. Ha a magyart megírod 90%ra.
2010. jan. 21. 17:02
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem felejtettem el.

Emelt töriért van +40 pontom. Ellenben a max plussz pontokért kell még 40 pont.

Közép nyelvvizsgáért +35-öt kapok, felsőfokért megkapnám a +40-et. (hiába 50 pont, csak negyvenet kapok)

Sajnos sok pontra van szükségem.

Első: Melyik nyelvvizsga hely volt?

5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el közép és felső fokúra is ha van rá elég pénzed.
 6/12 anonim ***** válasza:
ECL nyelvvizsga volt.Az meg teljesen mindegy hogy hol mert ott majdnem mindeki másodjára ment. Csak ugye ők úgy voltak vele, hogy tudnak felsőfokon ezért nem is kell megtanulni a tételeket. Amúgy sokkal jobban tudtak angolul mint én,csak én olyan mondatokat mondtam amit nem is értettem mert még lefordítani sem tudtam.
2010. jan. 21. 17:05
 7/12 A kérdező kommentje:

Értem. Lehet megpróbálom. Bár a törin lehet jobb lenne javítani. Fogalmam sincs... :S

A magyart talán megtudom 90%-ra írni, de annál feljebb nem biztos... :S

2010. jan. 21. 17:07
 8/12 A kérdező kommentje:
A tételeket honnan tanultad meg?
2010. jan. 21. 17:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Internetről néztem. A témakörök meg ott vannak az ecl honlapon. Amúgy hova akarsz jelentezni? Nekem is 440-450 pont kéne, de nekem nem valószínű, hogy meglesz.
2010. jan. 21. 17:19
 10/12 A kérdező kommentje:

Jogi, igazgatási szakot néztem ki magamnak. Aminél sajnos baromira lecsökkent a felvehető helyek száma... :S

Vagyis ezzel a 440-450 ponttal, még elég optimista vagyok... :S

2010. jan. 21. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!