Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tudok csinálni, ha nincs...

Mit tudok csinálni, ha nincs pénzem tanulni és munkát se találok? De mindenképpen tanulni szeretnék valamit mert nincs olyan szakmám amivel tudok kezdeni valamit.

Figyelt kérdés
2014. szept. 25. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Munkaügyi központ. Ott vmi finanszírozott tanfolyam. Érdeklődj ott.
2014. szept. 25. 10:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Erre találták ki a DIÁKHITELT!... :-))

Mi a fiunknak kifizetjük a tandíját a főiskolán (260.000 Ft/félév), de sok diáktársa Diákhitelből fizeti...

Úgy tudom, hogy OKJ-s képzéshez is fel lehet venni Diákhitelt, ott egy féléves-egyéves képzéssel szakmát tudnál szerezni...

Vannak olyan OKJ-s képzések, amelyek tandíjmentesek (első képzés nappalin 22 éves korig, vagy első képzés estin-levelezőn korhatár nélkül)...

Mondjuk ez sem teljesen ingyenes, mert az iskolai alapítványba havi 10 ezer forintot kell befizetni, de ez még elviselhető...

2014. szept. 25. 10:21
 3/4 A kérdező kommentje:

22 éves vagyok. Már van egy OKJ-s képzésem, Kisgyermekgonzo-nevelő. De ezzel sajnos 2 éve nem tudok elhelyezkedni.

Diákhitelt bárki vehet fel aki tanulni szeretne de nincs pénze rá?

2014. szept. 25. 10:44
 4/4 anonim ***** válasza:
74%

Igen, ha felsőoktatásba mész. Szerencsére engem még a szüleim megtűrnek itthon, bár már célozgatnak, hogy menjek dolgozni. Viszont én is tanulni akarok, mert egy jó diploma nélkül nincs sok esélye az embernek normális életre. Jelenleg egy OKJ képzésre járok, de jövőre megyek továbbtanulni fősulira (pénzügy és számvitel). Önköltségesre megyek, ezért a tandíjra diákhitelt fogok felvenni, ez mellett kell majd pénz kollégiumra és egyéb költségekre amit pedig diákmunkából akarok finanszírozni.

Vesztenivalóm nincsen, mert itt helyben csak gyári munkára vagy közmunkára van esélyem.

2014. szept. 25. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!