Mi a véleményetek erről a továbbtanulási tervről?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy elmegyek kommunikáció és médiatudomány szakra, és ott üzleti kommunikációt vagy újságírást választanék szakiránynak, illetve fordító, tolmács mesterképzésen maradnék. Hülyeség? :/2010. jan. 20. 16:14
1/6 anonim válasza:
A fordító, tolmács szerintem mindig jó választás, bár érdemes több nyelvet anyanyelvi szinten beszélni.
2/6 anonim válasza:
Nem hülyeség, jó tervek, csak éppen nem sétagalopp, amire vállalkozol. Először is: rengetegen jelentkeznek és végeznek kommunikáció szakon. Telített a pálya, újságíróként elhelyezkedni pedig igen nehéz: kiválóságnak kell lenned, kell, hogy legyen egyéni stílusod és sokat segít, ha van protekciód. Tolmácsként könnyebb lenne később, hiszen igény van a nyelvet beszélő munkaerőre, ezzel is tudnál keresni. A multik kapva kapnak az ilyen munkavállalókért! Tehát, egy szó, mint száz: több lehetőséget rejtene, ha tolmácsként helyezkednél el, mert újságíró-jelölttel tele a Duna.
3/6 anonim válasza:
Ezt neked kell eldönteni. Mi nem tudjuk neked megmondani, hogy téged mi érdekel.
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy én mit csinálnék csinálok) a helyedben, mivel nekem is most kell eldöntenem, hogy hová szeretnék továbbmenni. Nos, én alapból nem szeretem az ilyen semmilyen büfészakokat, tehát nálam a kommunikáció és médiatudomány alapból felejtős... De te tudod...
4/6 anonim válasza:
A tolmács szakma szerintem biztosabb, fordító mindig kell és ha jó vagy benne akkor szépen is kereshetsz. Az üzleti komunikációról nem tudok sokat de szerintem az is jó ötlet. Újságíró viszont van pár, a bölcsészek egyik kedvelt állása és hát bölcsészekből tudjuk, hogy jó sok van. Persze az a fontos, hogy szeresd amit csinálsz meg megélj belőle.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat :)
16:19-es, ha lenne tehetségem a reál tantárgyakhoz, nem "büfészakra" mennék, ahogy te írtad... dehát így jártam, csak ehhez kaptam tehetséget (vagy nem tehetséget, de ez érdekel). Tudom, béna vagyok.
És a PR szakirányról mi a véleményetek?
2010. jan. 20. 16:36
6/6 anonim válasza:
Tolmács szakra csak nyelvi Bsc után mehetsz. Legalábbis így tudom. A média szakot nem ajánlom, hacsak nem vagy nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!