Történelem és angol szakos középiskolai tanár szeretnék lenni, én választhatom meg, melyik tárgyból emeltezzek, vagy ez kötelezően előírt?
Figyelt kérdés
Végzős gimnazista vagyok, még annyira nem vagyok tájékozott ezekben a dolgokban. Először összességében tanulom majd a pedagógiát és utána évben kell valamilyen irányba menni (ami nekem történelem, angol) ? Vagy már az első év ez alapján van? A legfontosabb mégis az (ebben a pillanatban), hogy melyik a kötelező érettségi tárgy. Valaki tudna nekem ebben segíteni? Köszönöm szépen! :)2014. szept. 19. 19:26
1/2 anonim válasza:
Történelem-angol szakosként kell majd felvenned a pedagógia-pszichológia modult.
Tehát nem árt ha töriből ès angolból emelt érettségid van.
2/2 anonim válasza:
Most már osztatlan tanári képzés van, szóval nem érdemes történelem vagy angol alapszakra menni, mert mire végzel kifutnak a rendszerből a tanári mesterszakok (a pedagógia-pszichológia modul nem ad tanári végzettséget).
Ez már úgy működik, hogy az elejétől kezdve tanulod a három tananyagot.
Ezen a szakokon a tanult irányokat (angol, történelem) biztosan elfogadják emeltként, valamint még a magyar és más idegen nyelvek jöhetnek szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!