Nehéz normális info-s fősulira bekerülni Budapesten?
Én egyetlen egy fősuliról tudok Budapesten ahol infóképzés van az a GDF, oda ne menj, mert egy rakás ... Matek pedig nagyon kell, olyan emberek szívnak infószakon akik színötösök voltak végig, sőt még olyanok is akik fakultációra jártak és 90%-os emelt érettségit írtak.
Nekem az egyik ismerősöm 98%-os közép matekot írt, faktra járt, de sosem tanul még is egész gimiben kitűnő volt matekból. Most 2. éves BME mérnökinfón, de az első félévben azt hiszem 5 zh-t elbukott. Ezen felül sokak csak a matekot nézik, pedig az mellett ott a programozás amin megint csak rengetegen elhasalnak és, ha semmi közöd nem volt előtte hozzá akkor még nehezebb.
Felesleges ösztöndíjas féléveket elpazarolni, legyél magaddal őszinte, te tudod, hogy legjobban milyen vagy matekból. Ha nagyon gyenge vagy és tudod, hogy nincs benned elég kitartás ahhoz, hogy napi szinten éveken át több órát matekozz mellette pedig programozz és egyéb tantárgyakat (pl. fizikát) tanulj akkor csak időpazarlás. Nekem eddig csak azok a ismerőseim végeztek vagy állják meg a helyüket ezeken szakokon (IT és mérnök) akik már gimnáziumban is kiemelkedtek a matektudásukkal és már jóval az érettségi előtt elkezdtek programozni vagy fizika faktra jártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!