Hogyan lehetek gyógyszerész?
Figyelt kérdés
Most fogok ballagni nyolcadikból.A cél a gyógyszerész diploma megszerzése lenne.Csakhogy elöször találnom kéne egy szakközépiskolát.Az lenne a kérdésem,hogy melyik szakközépbe mennyek hogy felvegyenek egy gyógyszerészeti egyetemre,vagy melyik szakmát tanuljam ki hogy gyógyszerés lehessek??2014. szept. 10. 21:32
1/3 anonim válasza:
Szakközepet nem tudom, de gimnázium is simán jó. Kémia, biológia ezekre a tárgyakra kell nagyon ráfeküdni.
2/3 anonim válasza:
Mégis milyen szakmára gondolsz? Minek kéne szakma az egyetem előtt? Gimnáziumba kell menni, és onnan egyetemre. Egyébként nincs gyógyszerészeti egyetem, egyetemen gyógyszerésztudományi kar van.
3/3 anonim válasza:
A marosvásárhelyi az gyógyszerészeti egyetem.
Először is tisztázni kell a fogalmakat:
A gyógyszerész nem szakma, hanem szak.
Magyarországon úgy tudom a Semmelweis, a debreceni és a szegedi egyetemen van gyógyszerésztudományi kar, melyen belül a gyógyszerész szakon szerezheted meg a képzettséget igazoló oklevelet (diploma).
A felvételi során két tárgyat emelt szinten kell teljesíteni, mégpedig biológiát emelt szinten és választható, hogy kémia vagy fizika a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!