Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit jelölhetnék még meg a...

Mit jelölhetnék még meg a felvételin?

Figyelt kérdés

Pár hónap múlva le kell adni a felvételi jelentkezéseket. De még most sem tudom, hogy mit jelöljek meg. Azt viszont tudom, hogy csakis az SZTE-re akarok menni.

Biosz-kémia faktos vagyok, emeltszintű érettségizek mindkettőből. Nagy álmom a gyógyszerészet, el sem tudnék képzelni mást, amit esetleg megjelölhetnék.

Ezenkívül szeretem a matekot és a nyelveket (német-angol).

1. helyen mindenképpen a gyógyszerészetet jelölöm meg

2. helyen szerintem a molekuláris bionikát jelölöm meg, bár mesterképzés sajnos csak Pesten van.

3. helyen talán egy biosz-kémia osztatlan tanárit.

4.-et és 5.-et nem is biztos, hogy megjelölök.

Mit gondoltok milyen jó lehetőségek vannak még biosz-kémia emelttel? (Orvos nem szeretnék lenni.)

Még a biológia, vagy kémia alapszakon is gondolkozok, szerintetek melyiket érné meg elvégezni, ill. melyikkel könnyebb az elhelyezkedés a mesterképzés elvégzése után?

Előre is köszönöm a válaszokat! 18/F

2014. aug. 26. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel a hárommal nagyjából jól körülhatároltad a lehetőségeidet, esetleg még a kémia alapszakkal lehet keresnivalód, a biosz alapszakot én elfelejteném a helyedben.
2014. aug. 26. 21:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A kémia alapszakkal több lehetőségem lenne, mint tanárként? Ha jól tudom, a kémia szak elvégzése után vegyészi címet kap az illető. Lehet, hogy a tanárit meg sem jelölöm, inkább a kémia alapszakot (feltéve, ha jobban megéri).
2014. aug. 26. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:
A tanári kereslettel nem vagyok tisztában, de a kémia alapszakosok nem panaszkodhatnak. Ráadásul a fizetési lehetőségeik is sokkal jobbak, mint a tanároké. De kívánom, hogy ne kelljen ezen rágódnod és juss be a gyógyszerészetire!
2014. aug. 26. 21:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Remélem úgy lesz! :)
2014. aug. 26. 21:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Még a vegyészmérnöki is szóba jöhetne -
2014. aug. 27. 12:29
 6/7 A kérdező kommentje:

Valóban jó lenne, de sajnos nincs Szegeden.:/

(Családi helyzet miatt csakis Szeged jöhet szóba.)

2014. aug. 27. 20:03
 7/7 A kérdező kommentje:
De azért köszönöm! :)
2014. aug. 27. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!