Az orvosi egyetem nagyon nehéz?
Valamint kell hozzá az érettségi?
9.-ik osztályos tanuló vagyok németországban és ez az utolsó évem. Ez után szakmára kell mennem. Magyarországon szeretnék késöbb orvosira menni (gyerek orvos szeretnék lenni). Nagyon nehéz az orvosi? Én átlagos tanulónak mondanám magamat, de ha mindent beleadok szerintem jobb eredményt is elérhetek. A válaszokat előre is köszönöm :) 15/L
Tény, hogy a külföldi hallgatókkal sokkal elnézőbbek, de hát ezen nem kell csodálkozni. Fizetnek érte eleget :)
Egyébként igen, nehéz.
Hiába lovagol mindig mindenki a másodéven (SOTE), én az elsővel sokkal többet küzdöttem. Aztán sikerült belerázódni, és jobban megy. De nehéz, kell hozzá sok akarat, és még több önbizalom. A legtöbben nem azért esnek ki, mert hülyék, hanem mert semmi önbizalmuk nincs.
Márpedig így nem lehet. Ha van elég önbizalmad, és látják rajtad, hogy azért nem vagy dilettáns, hármasról indulsz (tapasztalat:) Ha tudod is az anyagot rendesen, akkor simán lehetsz 4-es/5-ös is.
"Ha van elég önbizalmad, és látják rajtad, hogy azért nem vagy dilettáns, hármasról indulsz (tapasztalat:)"
Hát vidéki egyetemre ez nem igaz. Itt vagy tudod, vagy nem. Az önbizalommal kitörölheted.
Nem hiszem, ugyanis ez általános igazság, az egész életre vonatkozik.
Az 5,0-s másodév végi átlagomat nyilván nem a szép mosolyomnak köszönhetem, elég sok tudás is áll mögötte.
Azonban ismerek olyanokat, akik szintén okosak, jól vág az agyuk és sokat tanulnak, de nincs elég önbizalmuk, és ez a kisugárzásukon is érződik. Az ilyen embereket gyakrabban "szívatják meg", kötnek beléjük, általában rosszabb jegyeket kapnak.
Szerintem ezen a pályán - főleg, ha valaki klinikumban fog dolgozni - különösen fontos a kisugárzás, hiszen ez nagy hatással lesz az orvos-beteg kapcsolatra is, illetve a team munkára adott helyzetben.
Talán ezért is értékelik jobban, ha valakiben megvan ez a +.
De ismétlem, emellett nyilván tanulni is kell, nem keveset. (Túloztam azzal, hogy az önbizalmadra már megvan a hármas. Inkább úgy fogalmazok, hogy ez elengedhetetlen az ötöshöz, és szerintem a bukás elkerüléséhez is sokszor.)
Orvos-beteg kapcsolat.
Az mi?
Dr.House
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!