9.-ik osztályos tanuló vagyok németországban és ez az utolsó évem. Ez után szakmára kell mennem. Magyarországon szeretnék késöbb orvosira menni (gyerek orvos szeretnék lenni). Nagyon nehéz az orvosi? Én átlagos tanulónak mondanám magamat, de ha mindent beleadok szerintem jobb eredményt is elérhetek. A válaszokat előre is köszönöm :) 15/L
Hát kislányom, te nagyon hülye vagy. És ezt most komolyan mondom. A nagy szuper nyugati iskolarendszer megtette a hatását. 15 évesen,végzősként ennyi eszed legyen,hogy megkérdezed,hogy egy egyetemhez kell-e érettségi? Mit gondolsz, az EGYETEM, csak maga, mint fogalom mit jelent? Ha szakmára mégy,az akkor a szakmunkásképzőt jelenti? Na onnan,még ha szín kitűnő vagy,sem fogsz egyetemre bejutni.
2014. szept. 10. 12:20
2/14 anonim válasza:
Biztos nem a legkönnyebben elvégezhető egyetemek közé tartozik az orvosi, de ez így van rendjén.
Természetesen kell hozzá érettségi. Szerinted hogy lehet bejutni oda? A szép mosolyodért nem fognak felvenni.
2014. szept. 10. 12:29
3/14 A kérdező kommentje:
Nem kell mindjátt leordítani azért mert érdeklődöm . Azért van ez az oldal ha jól tudom. Ebben az iskolában nincsen lehetőségem 12 osztályt kijárni maximum 10-et. Nem tehetek róla, hogy itt más a rendszer.
2014. szept. 10. 12:40
4/14 anonim válasza:
Tudtommal Németországban is vannak gimnáziumok, és középiskolák. Az orvosihoz mindenképpen kell érettségi továbbá Magyarországon kötelező, egy emelt biológia és egy emelt kémia/fizika érettségi. A diploma feltétele továbbá egy középfokú nyelvvizsga. Maga az egyetem Magyarországon szerintem nehéz. Iszonyatosan sokat kell tanulni és nagyon nagy a lexikális anyag. Maga az egyetem is hosszú, hat év.
2014. szept. 10. 12:53
5/14 anonim válasza:
Ennek ellenére a magyar orvosi a legjobbak közé tartozik a világon. Bár tényleg túl sok az elmélet és kevés a gyakorlat. Már ami nem csicskamunka. De más országban talán rövidebb, viszont nem is olyan alapos. Nem semmiért jönnek hozánk sokan külföldről tanulni. 6 év az egyetem,2 év a rezidensképzés és utána még 2-6 év a szakosodás,mire megvan a szakvizsga. Területtől függően persze.
2014. szept. 10. 12:56
6/14 anonim válasza:
Ha Németországban vagy, miért akarsz itthon orvosnak tanulni?
Magyarországon csak az elméleti oktatás jó, a gyakorlat egy kalap kaki, már elnézést. Én Magyarországon járok orvosira, de jelenleg Németországban töltöm az egyik gyakorlatom, és tökre azt látom, hogy itt igen jó az oktatás. Ráadásul ha Magyarországon végzed el államin, akkor utána 6 évig itthon is kell maradnod. Plusz ha Németországban akarsz dolgozni, akkor szerintem jobban jársz egy német diplomával.
2014. szept. 10. 15:35
7/14 anonim válasza:
Kitűnő tanuló voltam, volt emelt biom és emelt kémia érettségim nagyon jó eredménnyel, fizikából is nagyon jó voltam. Külföldre jelentkeztem orvosira, ahol felvételi is van , megírtam, benne voltam az első százban, így felvettek. Aztán megkezdtem.. Rengeteget kell ülni a könyvek fölött, magolni szóról szóra olyan dolgokról is, aminek az előfordulási esélye 0,1 %, de neked betéve kell tudnod (egy kis vizsgámra szóról szóra kellett tudnom egy 1500 oldalas könyvet, és ez csak egy volt a sokból). Hát rájöttem, h nem nekem való így otthagytam és most más szakon vagyok. Ha tudsz rengeteget magolni, akkor hajrá!
2014. szept. 10. 20:30
8/14 anonim válasza:
azért ennyire nem nehéz az orvosi egyetem, nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni. Kell magolni, de nem csak magolásból áll. Tökéletes példa erre az élettan..azt nem lehet csak úgy bemagolni, érteni is kell, logikusan gondolkodni.Nem kell itt éjt nappallá téve tanulni, lehet mellette életed.(még mielőtt valaki a torkomnak ugrik: orvostanhallgató vagyok)
2014. szept. 17. 14:15
9/14 anonim válasza:
6. válaszoló!
Én úgy tudom, hogy azért tanul sok német is Magyarországon, mert ott sokkal szigorúbb a rendszer (persze ez nem jelenti azt, hogy a képzés ott jobb lenne). Németországban sokkal előbb vágják ki őket az egyetemről, legalábbis az első két évben.
2014. okt. 7. 11:57
10/14 anonim válasza:
"Én úgy tudom, hogy azért tanul sok német is Magyarországon, mert ott sokkal szigorúbb a rendszer"
Bekerülni nehezebb, nem pedig kibukni könyebb. aki itt tanul azt otthon nem vették fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!