Második diploma/okj-s szakma minden esetben költségtérítéses?
Ha minden tervszerűen megy, akkor tavasszal megszerzem az első BA-s diplomámat, de mivel még nem indult be a mesterképzésünk, és nem akarom elveszíteni a tanulói jogviszonyomat, ezért szeretnék egy másik egyetemet vagy okj-s képzést elkezdeni.
Ha jól tudom, akkor 12 félévet támogat az állam, ebből én ugye 6 félévet veszek igénybe a BA elvégzéséhez. A maradék 6 félévemet felhasználhatom még, vagy mindenképpen fizetnem kell a második végzettségemért? Befolyásoló tényező, hogy félárva vagyok? Jogosult lehetek így valamilyen kedvezményre?
Egy dolgot rosszul tudsz.
6 féléves felsőoktatási képzésben csak 8 félévet támogat az állam, nem 12-t.
Ha nappalira mész továbbtanulni felsőoktatásban akkor a maradék 2 félévet felhasználhatod állami finanszírozásban, a többit neked kell fizetni.
OKJ-s képzés esetén, és levelező felsőoktatás esetén viszont már az egész képzést fizetned kell.
a második tudja rosszul
most végzes bsc-n,7 félvet 8 félév alatt csinálok
msc 4 félév,ingyen lesz,mert nappali,és 12 félév támogatott,direktbe megkérdeztük a tanulmányit,meg elég sok másoddiplomás ismerős van
2. vagyok
Nem hiszem, hogy egyetemenként különbözne, v. akkor engem tájékoztattak félre.
Most végeztem BSc-n, és csúsztam. A 9. félévemet fizetni kellett, mert a TO-n azt mondták, hogy csak 8 félévet támogat az állam, ezért a 9. már fizetős lesz.
akkor te nagyon át lettél b@szva...
kérdező: annyit tudok javasolni,hogy döntsd el melyik város,melyik egyetem,és kérdezz rá
de legalább ird ki ide,és megmondjuk ha tudjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!