Három fakultáció? Hogy fogom bírni?
Biológia és kémia faktra jelentkeztem, mert orvos szeretnék lenni. Viszont eddig emelt szinten tanultam a matekot, és nem ment túl jól - egyáltalán nem érdekelt, nem is tanultam rá, de azért a hármas megvolt -
Idén, már három órában tanulom, sok társammal együtt, de az új tanár az első órán egy kivonást is elrontott, nem tudott magyarázatot adni arra a feladatra, amit ő írt fel a táblára - szó szerint azt mondta: holnapra kitalál egy magyarázatot rá -, és 45 perc alatt kettő feladatot oldottunk meg. Vicc volt az egész.
Mérgemben, és csalódottságomban fel is vettem az emelt matekot - mint sokan mások - és holnap már le is kell adnom a papírt, addig nem végleges, esetleg hétfőig tudom húzni.
A legigazságtalanabb az egészben, hogy nem akarok emelt szinten érettségizni matekból, és deriválni sem akarok megtanulni, mégis rá vagyok kényszerülve, ha nem akarok matek középen szóbelizni - remélem értitek mire gondolok... -
Szóval, azt szeretném kérdezni, hogy helyesen döntöttem-e azzal, hogy plusz két órában bevállaltam a matekot, egy nagyon kemény tanárral. Tekintve, hogy az idei jegyem beleszámít a felvételibe.
[Az osztályfőnök azt mondta, hogy nem tud mit kezdeni ezzel az iskola, nincs több matektanár, aki el tudna bennünket vállalni.]
Nekem is volt olyan osztálytársnőm, aki annak idején felvette a 7-8 órás matek B fakultációt, mert túl gyengének találta az alap "gyógymatek" csoport színvonalát. Pedig ne kellett neki se az érettségihez, se a felvételihez, csak értelmesen akarta tölteni az idejét, és még matekzseni se volt. Nagyon büszke voltam rá, és nem hiszem, hogy megbánta volna azóta.
Ha csak az a célod, hogy átmenj valahogy az érettségin, ahhoz tényleg nem kell.
És még valamit gondolj meg. Az orvosegyetemen, ahol kőkeményen nyomatják a biológiát meg kémiát, egy stabil, erős matektudás nagyon jó alapokat fog adni, és nagy segítségedre lesz. Próbálj meg túllátni azon a ponton,hogy egyszer bejutsz az egyetemre! Gondolj arra is, ami utána jön. Biztosan hallottál róla, milyen elképesztően sokat kell ott tanulni, és nem mindegy, milyenek az alapjaid, és ha már most a keményebb tempójú tanuláshoz szoktatod magad, könnyebben talpon fogsz maradni az orvosin.
Deriválni pedig jó dolog, én nagyon szerettem. :-)
Üdv: az előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!