Milyen irányba kellene továbbtanulnom, mit vegyek fel faktnak?
Erős gimnáziumban tanulok, jeles tanuló vagyok (fizikából és kémiából vagyok 3-as, matekból 4-es, többi 5-ös).
Földrajzból járok versenyekre, de földrajztanárom azt mondta, ha nem feltétlenül ilyen irányba szeretnék továbbtanulni, ne vegyem fel faktos tantárgynak, mert csak mástól veszem el az időt, középszintű érettségire pedig úgy is meg tudom tanulni magamtól.
Történelemből tartom még magamat jónak, nagyon szeretem kisebb korom óta, bizonyára az egyik emelt érettségis tantárgyam lesz, de a másikat egyáltalán nem tudom, hogy mi legyen.
Magyarból kb. én vagyok az egyetlen, akit érdekel is a tananyag meg érdemlegesen hozzászól az órához (reál osztályba járok, úgyhogy nem nagy az érdeklődés), de a magyar emelt húzós és nem sok mindenre használható a továbbiakban...
Matekot is szeretem, de nem vagyok kiemelkedő belőle, bár a tanár úr említette már, hogy érdeklődőbb vagyok néhány versenyzőnél is. Kémiát, fizikát utálom (a tanárok akik tanítják, szerintem túl komolyan veszik és túlságosan erőltetik).
Több ember személy szerint nagyon reál agyú vagyok (versenyszerűen sakkozok, illetve nagyon szeretem a kártyákra épülő társasjátékokat), illetve irányító típus vagyok, szeretem a kezemben tartani a munka irányítását és megszervezését, és (talán sajnos) nagyon igénylem, hogy mindig a közösség vezetője legyek, sokszor túlságosan gőgös is vagyok, de amennyiben úgy látom, hogy más jobban meg tudja oldani a problémát, akkor nem játszom az agyam, hogy már pedig én jobban értek hozzá...
Segítőkésznek, precíznek és becsületesnek tartom magam, de nagyon lobbanékony vagyok, pillanatok alatt ki lehet hozni a sodromból (tanári pályára alkalmatlan vagyok, mivel az első héten szájba vágnék egy, az órámon dumáló gyereket), illetve érzelmi analfabétának tartom magam, nem tudom normálisan kimutatni az érzelmeimet [barátnőm még nem volt, az évfolyamban több lánytól is hallottam, hogy néhány lány fél is tőlem, mert állandóan ideges vagyok és ordítozok mindenkivel (szerintem csak hangosan beszélek) és mindenkivel állandóan vitatkozok].
Ilyen érdeklődéssel és természettel milyen irányba lenne szerencsés továbbtanulnom?
Kérem mellőzni az ,,Azt kifelejtetted, milyen szerény vagy,, hozzászólásokat, igyekeztem minél több ,,hasznos,, tulajdonságomat kiemelni a részletesebb kép érdekében, hogy esetleg érkezzen építő vélemény.
Amennyiben valaki végigolvasta, köszönöm a türelmét, várom a véleményeket, tanácsokat!
16f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!