Melyik Győri középiskolába menjek?
Nem kell hármat megjelölni, egyet is jelölhetsz, de akár hatot is.
Ha mérnök akarsz lenni, akkor felsősoktatást (egyetemet/főiskolát) kell elvégezned. Ehhez az kell, hogy jó érettségid legyen, nem fogják azt nézni, melyik iskolából jössz. Én egy gimnáziumot ajánlanék, ott magasabb szintű az oktatás, jobban felkészítenek az érettségire (Révai, Krúdy, Kazinczy, Apor, Prohászka). Szakközépben az érettségi mellett külön szakmai tantárgyakra is figyelned kell. Ha tényleg mérnök a cél a felsőoktatásban, akkor mindegy hová mész.
Én Hildes voltam, 2 év után átmentem másik suliba. A hajnalig tartó rajzolgatás nem tetszett, mert nem akartam szakirányban tovább tanulni. Jobban jársz egy gimnáziummal, hidd el. Ha Jedlik, informatikai dolgokba nem érdemes manapság belekezdeni. Nagyon sokan vannak.
nekünk az osztályfőnök azt mondta hogy hármat jelöljünk meg.
a Jedlikbe nem informatika szakra hanem gépész szakra mennék.a Hildnek mennyire kemény a szakmai része,és miért kell ennyit rajzolgatni?
Öreg, pedig ha jó mérnök akarsz lenni, ott a Págisz. És nincs semmiféle répa.
Én anno suli mellett kerestem 150e körül havonta, maszekban. És mindent ott tanultam meg, amiből megéltem, megélek. Egyetemen (villamosmérnök szak) is jóval könnyebb helyzetünk volt, mint aki máshonnan jött.
Nem akarok beleszolni,de szerintem a Kazinczy jobb mint a Krudy...attol hogy a Krudy felkapottabb meg nem jelenti azt, hogy jobb is. Eleg sok Krudys diak mondta mar nekem, hogy nem a legjobbak a tanarok(nem nagyon tanitanak...). Persze a Kazinczyban sem tanit tokeletesen az osszes tanar,de azert aki a Kazinczyban tanul,annak termeszetes az hogy felveszik egyetemre.:)
Igazabol en is most irtam felvetelit,es a tesom a Kazinczyba jar,ugyhogy meg jo hogy megvedem az iskolat. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!