Milyen középiskolába menjek?
Sziasztok!
Most kezdtem a nyolcadik osztályt és nemsokára itt az idő a középiskola választásra. írok egy kicsit magamról majd az ötleteimről és a végén kérdezek :D
Szóval én már régóta tudom hogy tervezni, fejleszteni, gondolkodni, irányítani szeretek a legjobban. Ennek megfelelően szeretnék mérnök lenni. Kitűnő voltam 7. év végén és mindenképpen szeretnék középiskola után egyetemen továbbtanulni. Jelenleg angolt tanulok, de szeretnék németül is megtanulni.
Gimnázium: A környék "legszínvonalasabb" gimnáziumát néztem ki, azon belül is a matek tagozatot. Nagyon jól felkészít az érettségire, utána tovább tudok tanulni. Tanulok német nyelvet is. Eddig minden jó.
Szakközépiskola: Ezzel több problémám is van. Nem találtam megfelelő műszaki szakközépiskolát, mert attól tartok hogy nem készít fel olyan jól a egyetemre mint a gimnázium. Viszont nagyon jó rálátást ad a dolgokra, ami az egyetemen megkönnyítené a dolgomat és +1 évvel egy szakmát is szereznék. DE csak angolt tanulok.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Gimnázium (Erős érettségi, továbbtanulás, német) vagy Szakközépiskola (műszaki rálátás, szakma)?
Valamint tudnátok ajánlani műszaki szakközépiskolákat Esztergom, Dorog környékén?
Szerintetek lehet bírni mindennapos 40km (oda-vissza 80km) ingázást? Mert, ha igen akkor Budapesti iskolát is ajánlhattok :D
Szerintem is szakközépiskolába menj.
1. Érettségit plusz szakmát ad. Sima érettségivel kitörölheted a va**d.
2.Ha annyira szeretnél németül, fogaddj magán tanárt.Vagy online....nem tudom,tuti ,hogy megoldható lenne.
Szóval,középiskola,mindenképp:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!