Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen középiskolába menjek?

Milyen középiskolába menjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most kezdtem a nyolcadik osztályt és nemsokára itt az idő a középiskola választásra. írok egy kicsit magamról majd az ötleteimről és a végén kérdezek :D

Szóval én már régóta tudom hogy tervezni, fejleszteni, gondolkodni, irányítani szeretek a legjobban. Ennek megfelelően szeretnék mérnök lenni. Kitűnő voltam 7. év végén és mindenképpen szeretnék középiskola után egyetemen továbbtanulni. Jelenleg angolt tanulok, de szeretnék németül is megtanulni.

Gimnázium: A környék "legszínvonalasabb" gimnáziumát néztem ki, azon belül is a matek tagozatot. Nagyon jól felkészít az érettségire, utána tovább tudok tanulni. Tanulok német nyelvet is. Eddig minden jó.

Szakközépiskola: Ezzel több problémám is van. Nem találtam megfelelő műszaki szakközépiskolát, mert attól tartok hogy nem készít fel olyan jól a egyetemre mint a gimnázium. Viszont nagyon jó rálátást ad a dolgokra, ami az egyetemen megkönnyítené a dolgomat és +1 évvel egy szakmát is szereznék. DE csak angolt tanulok.

Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Gimnázium (Erős érettségi, továbbtanulás, német) vagy Szakközépiskola (műszaki rálátás, szakma)?

Valamint tudnátok ajánlani műszaki szakközépiskolákat Esztergom, Dorog környékén?

Szerintetek lehet bírni mindennapos 40km (oda-vissza 80km) ingázást? Mert, ha igen akkor Budapesti iskolát is ajánlhattok :D

2014. szept. 2. 13:46
 1/3 anonim ***** válasza:
nekem ezekről a gépészmérnök jut eszembe.szerintem a szakközéppel jobban jársz mert ott tanultok a gépekről is, és szakmát is add+érettségit. az mind1 h hol szerzed gimi vagy szakközép az a lényeg hogy legyen.a győri Jedliket tudom ajánlani
2014. szept. 10. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is szakközépiskolába menj.

1. Érettségit plusz szakmát ad. Sima érettségivel kitörölheted a va**d.

2.Ha annyira szeretnél németül, fogaddj magán tanárt.Vagy online....nem tudom,tuti ,hogy megoldható lenne.

Szóval,középiskola,mindenképp:)

2014. szept. 10. 16:39
 3/3 anonim válasza:
Jedlik számodra jó iskola lenne bár nem tökéletes matek szakon van egy rosszabb tanár aki nem biztos hogy sok mindenre megtanítana.Tudtom szerint az iskola azért jó mert okos gyerekeket vesznek fel így könnyebb tanítani.Sok sikert!
márc. 21. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!