Az össze alapszak olyan nehéz? (bővebben lent)
A matek tényleg nehéz. Én ott vagyok.
Ami könnyű, azok a BTK szakon vannak (kommunikáció, magyar, töri, könyvtáros)
igazából ez nem nagyon megválaszolható kérdés.ha te pl.matek,fizika-imádó vagy,tehát reálos,akkor a magyar szakkal is szenvednél..Ugyanígy fordítva.
Vagy pl. két gazdasági,illetve 2 humán szak közt is vannak különbségek..
+egy azon szakon belül is,sulinként is mások az elvárások...
Szóval nehéz megmondani.
Mindegyik szak nehéz.
Egy matek beállítottságúnak is nehéz lenne egy bölcsész szak, és fordítva is...
Köszi a a válaszokat.
Éppen ez az hogy nem vagyok (szerintem) se humán sem reál beállítottságú. De ha választani kell akkor inkább matek. Gondolok itt pl KE,PE,DF
Azt nem értem hogy annyi "hülye" ember van, pl suliban.Itt 3as tanulók és felveszik őket egyetemre/fősulira és elvégzik és lesz belőlük valaki. Pedig egyáltalán nem néznéd ki belőlük.
Én úgy érzem hogy a "nem okos, de szorgalma csoportba tartozom" ezzel kezdhetek valamit? ezalatt nem azt értem hogy szeretek magolni :D
A kérdés inkább, hogy érdemes-e elvégezned olyan szakot, amiről mindenki tudja, hogy nagyon könnyű, és az emberek nulla tudással jönnek ki onnan. Hallottam már olyat, hogy egy diplomás embert nem alkalmaztak azért, mert egy bizonyos egyetemen vagy főiskolán végzett, aminek rossz híre volt.
Egyébként szerintem minden szakon van olyan, amit nehezen tanul meg az ember, mindenhol küzdeni kell valamennyire, kivéve ha a legótvarabb helyre mész, aminek nem sok értelme van - ahogy fentebb is említettem.
De nézz körül, nagyon sok érdekes dolog van: filmrendezés, zeneszakok, bármilyen művészeti szakok, pedagógiával kapcsolatos dolgok, pszichológia, rendezvényszervezés, gazdaság vagy pénzügy téma, építészet... Lehet, hogy nagyon élveznél valamit, amit most azért nem fontolsz meg, mert nehéznek találod!
Köszönöm a válaszod
"A kérdés inkább, hogy érdemes-e elvégezned olyan szakot, amiről mindenki tudja, hogy nagyon könnyű, és az emberek nulla tudással jönnek ki onnan. Hallottam már olyat, hogy egy diplomás embert nem alkalmaztak azért, mert egy bizonyos egyetemen vagy főiskolán végzett, aminek rossz híre volt."
Igen ez igaz, nem is erre törekszem. Csak attól félek hogy ha fel is vesznek egy suliba akkor azt nem tudom elvégezni. Amúgy honnan tudom hogy melyik iskolának ill. egyetemnem van rossz híre?
Esetleg nem tud valaki egy fórumot ahol egyetemistákkal/főiskolásokkal lehet beszélgetni?
felvi.hu
Minden sulinak van fóruma, kb minden szakon, ott érdeklődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!