Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van itt BME-s építőmérnök...

Van itt BME-s építőmérnök hallgató? Vagy valaki adna róla információt/véleményt adni?

Figyelt kérdés
Igazából minden érdekel, most fogok végezni és a mérnökinformatika mellett még ez érdekel. Milyen a hallgatói élet, vizsgák száma, tantárgyak, nehézség stb.?
2014. aug. 30. 23:52
 1/5 A kérdező kommentje:
tudna*
2014. aug. 31. 00:22
 2/5 anonim ***** válasza:
A barátom oda jár, most fogja kezdeni az ötödik évét (4 éves az alapképzés...). Egyetemen közösségi életet mindig fogsz találni, annyi ember van és annyi félék, hogy lehetetlen egyedül maradni. Ahhoz a szakhoz egyébként szükséged is lesz barátokra, kb másodévtől kezdve folyamatosan házik, beadandók, féléves tervezési feladatok vannak, amiket sokkal egyszerűbb úgy megcsinálni, hogy van valaki, aki tud segíteni. Ajánlom, hogy ne lébecold el a legelejét, mert ha statikából, sziltanból buksz, akkor majdnem biztos, hogy csúszol. Nagyon sok az egymásra épülés. Félév közben sokkal több dolog van, mint vizsgaidőszakban (bár ez az egész BME-re érvényes). Gyakran vannak zh-k, és mint mondtam, nagyon sok beadandó van. A tanárok nem kifejezetten segítőkészek, ahogy hallottam (ez is igaz a BME nagy részére). Elvégezhető szak, de tanulni kell hozzá, és végig nagyon észnél lenni. Emellett persze van ideje az embernek társasági életet élni, csak tényleg mindent okosan kell csinálni.
2014. aug. 31. 15:37
 3/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!

Tetszik ez a szak, persze tudom a BME nem könnyű és nem is tudtam, hogy vannak ilyen beadandók, de örülök, hogy megtudtam. Néztem órarendet, ott 4 vizsga volt írva félévente, de akkor az nem ugyanaz, mint a zh? Mert nem tudtam, hogy sok a zh ezen a szakon. Illetve azt nem tudod, hogy pl órákon van-e felelés, röpdoga vagy ilyesmi? Mert pl a Semmelweisről konkrétan tudom, hogy ott a szorgalmi időszak is szivatós, csak úgy, mint a vizsgaidőszak.

Mégegyszer köszönöm a válaszodat! :)

2014. szept. 1. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Mint építős róka mondhatom (több más szakos baráttal), hogy a BME nem egy leányálom. Eléggé nagy mennyiségű magolást, háttértudást és gyors felfogást igényel bármelyik szakra is mész közülük. Jelenleg építőre bárkit felvesznek, mert a meghirdetett helyekhez tartja magát a kar (kb. 420 fő), de egyre kevesebben jelentkeznek így a ponthatár meredeken esik.

Tapasztalatból mondhatom, hogy a mi 420 főnkből a képzés felére közel 200 hallgató eltűnt, de ez a többi szakon is hasonló arányt mutat. Átlag az 1 év csúszás márha befejezed.

Az építős képzésről röviden: az első 1 év az alapozás és nagyban nyúl vissza a gimnáziumi tudástáradba, majd a 3. félévtől számítva jön a szakunk egyik legalapvetőbb brutalitása, mégpedig töménytelen otthoni beadandó+házi feladat. Ezek teljesítése egyenként több hónapnyi munka, számolást, konzultálás, majd szerkesztést igényel. Persze mindeközben zárthelyik, ellenörző dolgozatok is vannak szépszámmal, ahol többnyire képmemóriát kérnek számon(infrastruktúra szakirány) vagy számítási kapacitást (szerkezet) több is van a félévben, de mindegyikben közös, hogy próbálják belédverni a szakfogalmakat, jelentéseket, képleteket stb., amiktől mérnök képzés. Alapvető szabályunk, hogy számítás után húzunk akármilyen vonalat is húzunk. Csak "úgy" húzni valamit az építészek szoktak, mint lapos üveget vagy szabadkezi rajzot. Nálunk vonalzóval kell szerkeszteni vagy Autocadben később(utat,vasutat, közművet és még a vasalást is)

Jó tanács! Ha építőre jössz szokj hozzá, hogy minden illető, akinek megpróbálod leírni mivel foglalkozol építésznek fog hívni, de óvakodj az építészektől, mert ők törékeny lelkel. A kettő szakma sokáig azonos volt a magyar köznyelvben, majd az

2014. nov. 4. 22:50
 5/5 anonim ***** válasza:

20. század 2. felétől szétszakadt a kettő, és az építősök sokkal inkább a mérnöki tudományokra koncentrálódtak az építőiparban. A karunk egyik öröklött kapcsolata épp ezért az építészekkel, építészmérnökökkel a legszorosabb. Mindnyájan imádjuk egymást kifigurázni és a legjobb ércelődések is jelen vannak +mindnyájan a K épületben vagyunk így látjuk egymást napi szinten, noha közös óráink nincsenek.

Ha végül építőmérnöki képzésben döntessz garantálom, hogy unatkozni nem fogsz! Miután nálunk van az egész építőipar így mienk az egyik legszerteágazóbb szakági, majd szakosodási rendszer.

PS: A szorgalmi időszak itt is szivatós, akárcsak a vizsga ;)

2014. nov. 4. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!