Diplomával rendelkezőknek is ingyenes az első okj-s képzés?
Figyelt kérdés
Szeretnék elvégezni egy OKJ-s képzést iskolarendszerben, esti tagozaton. Azt írják, ingyenes mindenkinek, akinek nincs még OKJ-s szakképesítése. Nekem diplomám van, melyet államilag finanszírozott képzésen szereztem egyetemen.2010. jan. 16. 19:26
1/7 anonim válasza:
Nem ingyenes,csak annak az,akinek nincs szakmája.Tökmindegy milyen.Nekem is fizetnem kellett.
2/7 anonim válasza:
mondjuk ez tényleg nem egyértelmű..elvileg 23 éves korig ingyenes.(néhol 22 van írva)
akkor is ingyenes ha már van diplomád...de én 1000féle variációt olvastam már
3/7 anonim válasza:
Első szakma és első diploma ingyenes. Ha okj-val kezdesz, akkor mindkettő, ha diplomával kezdesz, akkor csak a diploma lesz ingyenes. Ha van már diplomád, akkor nem részesülhetsz ingyenes okj-s képzésben.
4/7 anonim válasza:
Jahh ezért érdemes rögtön középsuli után elmenni egy OKJ-s szakmára, ami ált 2 év. Utána még simán lehet menni egyetemre. Ha olyanra mentél, akkor az + pont, ráadásul 2 év alatt még javíthatsz is az érettségiden, nyelvvizsgázhatsz.
Lesz egy jó kis szakmád meg egy diplomád, amivel egyáltalán nem lesz gond munkát találni.
Jahh és ezt ingyen...
Aki teheti jobban jár, ha előbb szakmára megy és utána egyetemre/fősulira.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi mindenkinek. Csak azért kérdeztem, mert egyik ismerősömnek már megvan a diplomája, és most ingyenes okj képzésre jár, de csak azért, hogy kapjon diákigazolványt. Nem tudom akkor hogy íratkozott be, bár még 23 éven aluli.
2010. jan. 16. 20:36
7/7 A kérdező kommentje:
Diplomásoknak is?
2010. jan. 17. 11:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!