Hogyan lehetek rendőr?
tudom hogy van pesten a fősuli és pár városba pedig szakközép suli. és ott érettségi után 2 év elvégzése rendőr szakképesítést ad? mert én most vagyok végzős de teljesen más suliba (vendéglátósba) járok. szóval ha ebben a suliban ahova most járok leteszem az érettségit utána mondjuk átjelentkezhetek szakra pl miskolcra sima szakközépbe rendőr szakmára? és milyen felvételi követelmények vannak? kell e fizetni ha valaki tudja esetleg elvégezte akkor légyszi írja meg.. köszönöm
L18
most jelentkezel....aztán nekiállsz készülni a felvételire...a rendőrsulikban nagyon keveset kell fizetni max a koliért de nem sokat,mert megelőlegezik neked,de te cserébe aláírsz egy papírt....amiben elfogadod,hogy a két éves tanulmányai során,két évig rendőr leszel.Ha leszerelsz vagy csinálsz valami hülyeséget és kirúgnak,mindent vissza kell fizetned ami több mint egy millió forint.Kivéve zt hiszem az egészségügyi leszerelés.
ja felvételi.Hát az első fordulóban elmész a megyei kapitányságra ahol megmérik vagy e olyan magas,vérnyomás,szemvizsgálat,pszichológia,reakcióidő mérés,személyes elbeszélgetés.meg IQ teszt.
Aztán jön a suliban a felvételi.Ott ilyen általános felmérés mennyire vagy tájékozott töriből,rendészetből...8ajánlom a középsulis töri könyvet betanulni nem gyengén,meg ilyeneket tudni,hogy rendőrség felépítése,meg az országgyűlésben hányan vannak,rendészeti minisztérium meg ilyenek.)
Ott végzik a fizikai felmérőt amire keményen kell készülni.Felülés,ekvőtámasz,4szer10 méter ingafutás,meg 2000 méter síkfutás.Itt nem lehet egy 0 pontosod sem.
Ha ez is sikerült elküldenek Pestre nagy orvosi vvizsgálatra.Nőgyógyászat,fogászat,vérvétel,vizelet,belgyógyászat,fül orr gégészet,EKG...szóval tetőtől talpig,nekem még azt is megnézték van e aranyerem:)A végén van általában a pszichológussal beszélgetés.Na itt aztán szórják az embereket nem gyengén.
Ajánlom,hogy ezen a vizsgálaton légy türelmes.Ngyon nehéz mert nem ehetsz vérvizsgálat miatt,rengeteg ember van....de a pszichológus is mindent megtesz,hogy kihozzon a sodrodból.
A fizikai felmérés előtt meg reggelizz!!!NAgyon soknak úszott el így aa felvételije.
Nem jelent hátrányt hogy nem rendőrirányultságú suliba jársz.
nekem előnyt jelentett hogy Belügyi rendészeti ismeretekből érettségiztem, mert beszámították a műveltségi teszt helyett.
a műveltségire én honfoglalóval, és híradónézésekkel készültem, meg persze jól leérettségiztem.
műveltségin max 100 pont, fizikain(ami több részből áll) itt is max 100, így max 200 pontot tudsz elérni.
az ebéd ingyen van, a koliért fizetni kell attól függően hogy melyik kollégiumban laksz. napidíj van, ami szobatípusonként(azok felszeretlségétől, elhelyezkedésétől függően) változó, én 360at fizettem, a Stromfeldben laktam 2 évig.
fizetni akkor kell ha önhibádból vetsz véget a sulinak. (kirúgnak magyarán), ez a 2 évre levetítve kb. 600ezer Ft.
formaruhát ingyen biztosítják, könyveket is.
F/21
előző válaszoló okosakat írsz.
2 év után, ha minden vizsgád sikerült, tuti lesz olyan hely ahol fogadni fognak, és elkezdheted a rendőri pályád, mint rendőr őrmester vagy törzsőrmester, és járőr leszel vagy közlekedésen vagy közrenden. (utóbbi a valószínűbb).
F/21
azta rohadt ... :O
ezután kétszer meggondolom h leszek-e rendőr :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!