Lehetek rendőr? Hogyan tudok jelentkezni? Kapnak a rendőrnek tanulók vmi fizetést a képzésük alatt?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom hogy úgy lehetek rendőr ha rendészeti szakközépbe megyek vagy fősulira. Fősulira nem mennék de szakközépbe igen. Van ezeken kívül más alternatíva hogy rendőrként dolgozhassak?
Azt hallottam hogy teljes fizetést kapnak a tanulási idő alatt. Ez igaz?
Lehetek rendőr ha -4es szemüveget hordok? voltam szemészeten, azt mondták hogy nem romlott a szemem és nem is fog már romlani. Mi az a nem iskola rendszerű képzés??
Hogy zajlik a felvételi és az alkalmassági?
Érettségim van, és hamarosan szakmám is lesz de nem érzem magam túl elhivatottnak benne.
Előre is köszönöm.
2011. febr. 13. 15:11
1/4 anonim válasza:
A rendészeti szakközépbe van pszichológiai alkalmassági vizsga a Megyei Rendőr-főkapitányságon. Ha azon átmentél, elhívnak az általad kiválasztott suliba fizikai alkalmassági vizsgára, ha ott is sikerült minden, akkor kell komolyabban vizsgálják a pszichológiai alkalmasságodat, itt már ezzel együtt nézik az egészségügyi dolgokat. A szemüvegnél van egy határ, amin felül már nem vagy alkalmas. Az alkalmassági vizsgákról és a feltételekről mindent megtalálsz a szakközépiskola honlapján (pl. szrszki.hu). Mostmár csak másfél évet kell tanulnod a suliban (eddig kettő volt) aztán felavatnak rendőrnek, azután kapsz rendes fizetést. Amíg tanulsz, ösztöndíjat kapsz az átlagod alapján (max. 14 ezer ft).
2/4 anonim válasza:
Előző vagyok. Van még olyan lehetőség, ahol csak 6 hónapos a képzés -azt hiszem erre mondják azt, hogy nem iskolarendszerű képzés. 6 hónap után végzel, kineveznek rendőr őrmesternek, de azzal csak objektumőr lehetsz, tehát nincs intézkedési jogosultságod, kb. abból áll, hogy egy bódét, vagy portát őrzöl 70 000 Ft-ért -sztem elég megalázó.... Amúgy én úgy tudom, hogy február 4-ig kellett volna jelentkezned a szakközépbe -a felvételi rendszerük független a fősulis/egyetemes felvételi rendszertől.. :S
3/4 A kérdező kommentje:
A mostani suliból 1 évem van hátra, utána szeretnék jelentkezni.
2011. febr. 13. 16:52
4/4 anonim válasza:
Én mozgássérültként nem lehetek rendőr ugye? de talán tanácsadó lehetnék nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!