Az Rendőrtiszti Főiskolán vagy a rendőrtiszti szakközépiskolában milyen szakra kell ahhoz jelentkezni, hogy az iskola elvégzése után olyan rendőr lehessek aki azzal foglalkozik, hogy kimegy a bejelentésekhez, ha valami gond van?
Igen az ilyen esetekben a járőrök járnak el amely szakképzettséget a szakközépiskolákban szerezhetsz meg.
Nem tudom hány éves vagy, de ezekbe a szakközepekbe a jelentkezéshez elvárás az érettségi tehát ha még általánosba jársz akkor először az érettségire menj rá.
Köszönöm szépen a segítséget. Már túl vagyok az érettségin, fősulis vagyok még 2 évig.
Az lenne még a kérdésem, hogy a rendészeti az elvileg ha jól tudom OKJ. Nekem már van egy OKJ-m, tehát elvileg nekem ezért már fizetnem kéne. Ha így van, akkor ez kb. mennyibe kerül?
Illetve milyen az elhelyezkedési lehetőség? Főleg az a kérdésem, hogy a lakhelyhez közeli?
Én úgy tudom hogy nem kell fizetni attól hogy van OKJ-d mert az nem jelent sem előnyt sem hátrány a jelentkezésnél. Felvételre az kerül aki alkalmas minősítést szerez fizikai, orvosi, pszichológiai és műveltségi felmérésen és eléri a felvételi ponthatárt. Ezt nem az érettségi eredményekből számítják ki hanem a fizikai és műveltségi felmérésen szerzett pontjaidból. A plusz pontok számítása is más mint pl egy főiskola esetében. Tehát plusz pont jár pl jogsiért, Ecdl bizonyítványért nyelvvizsgáért vagy éppen ha valamit szervezett keretek között sportolsz..
Ha elvégzed a szakközepet és felszerelsz biztos állást fogsz kapni. De nem te döntöd el hogy hova helyeznek majd ki. Ez általában a frissen végzett tiszthelyettesek esetében a Készenléti Rendőrség szokott lenni Budapesten. Itt szolgálsz két évet és ezután kérvényezheted a felettesedtől hogy helyezzen át ahova te szeretnéd. Ez akkor sikerül ha épp helyhiány van annál a kapitányságnál ahova kérvényezted az áthelyezésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!