Jogi egyetemre miből kell emelt érettségi?
Szia!
Én az ELTE-ÁJK-ra járok,és azt tudom tanácsolni, hogy MAGYAR ÉS TÖRI EMELT MINDENKÉPPEN. Én anno az emelt törimet 87%-ra írtam, a magyar pedig közepen volt, 93%, plusz egy idegen nyelv emelt 82, és nem jutottam be államira, a matek kivételével minden 5-ös lett, és minden 86-89-90 körül. Az idegen nyelv nem számít, max az összpontszám szempontjából, de inkább tanuld sz*rrá a magyart és törit emeltre, a többi pedig megéri csak közepen, de ott 90 fölé. Estleg egy magyar/töri OKTV segíthet, sok pontta, plusz persze nyelvvizsga.
Előző vagyok,
elnézést, ha nem az állami feltétlenül a cél, akkor visznylag lazán veheted. :)
Tegnapi 09:43-as vagyok.
Mindenképpen nézz utána a dolgoknak magadtól is, de egyrészt ki tudja, mi lesz akkor, amikor te érettségizel, másrészt még érthető, ha nincs túl sok információd. 9. osztályban nekem is sok minden kérdőjel volt, szerintem teljesen megbocsájtható, idő kell ahhoz, hogy az ember tájékozódjon, szóval ne hidd el, hogy lekéstél, ettől még boldogulsz majd az egyetemen. ;)
Ajánlom kísérletezésre a pontszámító kalkulátort.
Próbálgasd, hogy x pontszámmal, milyen összesítés jönne ki és milyen tárgyakból.
A tanulást pedig már most vedd nagyon komolyan, még a legszorgalmasabbaknak is néha "vért kell izzadniuk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!