Magyarországon miért ennyire kötöttek az egyetemek?
Figyelt kérdés
Külföldön szakválasztás után is rengeteg lehetőség van, ezzel szemben itt az egyetemek többsége fix, tehát terület centrikus.
Hogyan lehetséges ez még az egyetemeken is?
2014. aug. 24. 13:32
1/7 anonim válasza:
Ennek a kérdésnek így nincs értelme. Mindenhol a saját képzésére koncentrál és mellette ott vannak a szabadon választhatók, amikkel azt csinálsz, amit akarsz.
Nem is értem, hogy gondoltad. Akarsz menni általános egyetemi képzésre, hogy mindenből tanulj jó sok haszontalan dolgot?
2/7 anonim válasza:
A külföldön tanuló ismerőseimnek pont ez a baja. Mindenből tanulnak egy kicsit (egy kis gazdaságot, jogot, földrajzot, matekot, nyelvet) de valójában nem tanulnak semmit...
3/7 anonim válasza:
Szabválokkal még a leglehetetlenebb tárgyakat is felveheted az egyetem tanított szakjairól, szóval nem annyira vészes a helyzet. Egyetemre meg általában már úgy megy az ember, hogy az a szakterület érdekli igazán. Én elmorzsoltam egy örömkönnyet érettségi után, amiért már nem kell magyarral, törivel foglalkoznom, és jöhet a matek ezerrel.
4/7 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy nincs értelme ennek a kérdésnek?
A top egyetemeken USA-ban, Angliában is ilyen rugalmas az oktatási rendszer, ott ezekkel senkinek semmi gondja.
2014. aug. 24. 15:40
5/7 anonim válasza:
Akkor menj az USA-ba, csak nehogy meglepődj. Egyébként nem kötelező egyetemre menni, ha nincs olyan szak, ami érdekel.
6/7 A kérdező kommentje:
Aha.
2014. aug. 24. 17:00
7/7 anonim válasza:
Ez a hallottam, hogy blablba... Elárulom neked Az USA-ban nagyon seok felsőoktatási intézmény van, de azok közül csak egy pár ér valamit. (Ország méreteihez képest "pár") Volt erről egy statisztika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!