Rendőr legyek, vagy pszichológus?
Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy melyik szakma lenne számomra az ideálisabb. Ha rendőr lennék, akkor bűnügyi nyomozó az NKE-rtk-ról... Ez azért tetszik, mert érdekelnek a bűnözők és úgy gondolom, hogy hatékony lennék kézre kerítésükben. Ezzel csak az a baj, hogy nagyon-nagyon empatikus vagyok és nem biztos, hogy 100%-osan egyet tudok érteni a bűnüldözés mai eszközeivel... Nem biztos, hogy tetszene, hogy mindig (!) azt kell tennem amit mondanak, és nem járhatok el a saját belátássom szerint (Persze e mellet az önbíráskodást mélyen elítélem). Így tulajdonképpen csak egy eszköz vagyok, valamint akit elkapok annak valószínűleg nem segítek, és arra sem lesz lehetőségem, hogy igazán, mélyen megértsem. Ezen okok miatt, csak a nagyobb stílű bűnözőket tudnám elkapni nyugodt szível (Természetesen a többit is elkapnám, csak emiatt esetleg szarul érezném magamat, talán enyhén depressziós lennék)... De mégis csak nagyon tetszik ez a munka, egyrészt: A menete miatt (legalábbis ahogy elképzelem). Másrészt: Nem hiszem, hogy van annál jobb érzés mint amikor valakinek tényleg segítesz egy ügy megoldásával. Pl. megtalálni egy család eltűnt/fogvatartott gyerekeit, vagy éppen egy olyan bűnözőt börtönbe juttatni aki addig folyamatos veszélyt jelentett valakire... Ha pszichológus lennék, akkor kriminálpszichológus lennék, ez azért tetszik, mert itt megérthetem a bűnözőket mélyebben is és engem tényleg nagyon-nagyon érdekelnek a bűnözők... Valamint itt segíthetek megérteni önmagukat is és úgy általánosságban segíthetek rajtuk. Most írhatnék még egy csomó mindent, hogy miért tetszik, de azt hiszem a lényeget leírtam. Kérlek próbáljatok meg keményen érvelni, hogy ti melyik munkát miért választanátok, nem választanátok! Előre is köszönöm :) 16/f2014. aug. 20. 21:31
1/2 anonim válasza:
Nagyon nem írtál a pszichológia ellen érveket. Szerintem legyél pszichológus.
Mennyire megy a biosz?
Mennyire vagy terhelhető lelkileg? Fizikailag?
2/2 anonim válasza:
Rendőr akkor legyél ha tényleg érdekelne az hogy embereket védelmezz,és légy becsületes,ragaszkodj a szabályokhoz,sajnos a mai napban csak a pénzért lesznek rendőőrök az emberek,pár országban olyan 60%.Én is szeretnék rendőr lenni,embereket menteni.
Pszichológus meg csak akkor legyél ha megérted az embereket,és támogatod őket,vagy lellkileg erősíted őket,megértő vagy és érdekel mások lelki problémái
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!