Miért van külön történelem diszciplináris és történelemtanári mesterszak?
És aki mondjuk a történelem diszciplináris mesterszakot elvégzi, az később lehet tanár csak plusz kreditet kell fölvenni? Gyanítom, hogy azért van kettéválasztva mert, a diszciplinárison nem kell pedpszicho-t is tanulni, míg a tanárin igen, vagyis előbbinél jobban el lehet mélyedni, ez nagyon is jó, csak hát pont a töri az a 'szakma' amivel ha nem taníthatsz, akkor meg vagy lőve, mert
1. közgyűjteményi állás (könyvtár, levéltár, múzeum) állás (majdnem) 0
2. Kutatóhelyek csak phd-val (no meg némi protekcióval) és csak a fővárosban szerintem
3. Kommunikáció, politika, közművelődés stb. pedig ha nincs kapcsolatod, vagy nem vagy elég rámenős akkor ugyancsak meg vagy lőve.
Ráadásképpen a többi bölcsész emberkével is meg kell küzdened, hisz ezrével végeznek kommunikáció, művelődészervező szakokon, iszonyat nagy a verseny.
Én amúgy kutató szeretnék lenni, de el nem tudom képzelni, hogy hogy lehet elhelyezkedni, az egész országban alig van ilyen lehetőség. Szerintetek érdemes megcsinálni a töri MA-t?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!