Egyetem kérdés? (lent)

Figyelt kérdés

Mentőtiszt szakra jelentkeztem idén, de orvos szeretnék lenni. Jövőre meg szeretném próbálni az orvosit. De szeretném ezt úgy tenni hogy államilag támogatottak legyenek a féléveim. Lehetséges ez?

Át tudok jelentkezni úgy hogy minden félévem támogatott?

Tud erről valaki valami dokumentumot küldeni nekem? Semmit sem találtam a dologról.

2014. aug. 5. 16:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Orvostanhallgatóknak 14, mivel 12 teljes képzés ideje.
2014. aug. 6. 20:16
 12/16 A kérdező kommentje:
Valaki a konkrét kérdésemre tudna válaszolni? (arra amit az utolsó kommentben írtam) az sem baj ha csak egy linket küld amin tudok tájékozódni
2014. aug. 7. 11:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Akkor válaszolok :)

Igen. De ennek nincs értelme. Elmész mentőtisztire, elversz két támogatott félévet. A mentőtisztiről semmit nem tudsz átvinni orvosira, újra kell érettségizned, ha megvan a kellő pontszám, kezdheted az orvosin. Csakhogy a 14 félév helyett neked csak 12 lesz, vagyis ha egy félévet csúszol, egy félévet már magadnak kell kicsengetned,

Márpedig orvosin nem nehéz csúszni.

Ehhez nem kell dokumentum, csupán be kell adnod a felvételit februárban orvosira, majd jelentkezni érettségire.

Szerintem nem jó ötlet. Jó a 14 félév orvosihoz, necces 12-vel indulni.

Egy orvostanhallgató

2014. aug. 7. 12:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Amúgy én így gondolom , ahogy az előző válaszoló , és ezt már egyszer le is írtam , szinte pont ugyanezt. De most ha belegondolok , hogy én lennék ebbe a helyzetbe , akkor én is maradnék egy évet otthon , és tanulnék az érettségire. De egy évig mit tud csinálni az ember? Mert oké , hogy tanul , de most egy nap tanul vagy 6-7 órát max, mert azért mégis csak két érettségiről beszélünk. De mit csinál a többi időben ? Dolgozik ? Hol? Egy szál érettségivel ? A társasága , a barátai egyetemre járnak , velük megszakad a kapcsolat . Ebbe bele lehet őrülni. :(
2014. aug. 7. 20:54
 15/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretek itthon lenni, dolgozni semmit nem lehet erre felé érettségi nélkül vagy potom pénzért. Most ősszel tervezek újra érettségizni ha jól sikerül a 2 félévben passziválok. És elkezdek tanulni orvosis dolgokat. Ez a terv.
2014. aug. 7. 21:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Értsd meg, hogy hülyeség! Akkor menj el OKJ képzésre!

Vagy menj ki külföldre, legalább nyelvet is tanulsz, mellette érettségizel! Az én barátaim, akiket nem vettek fel elsőre orvosira, ezt csinálták!

Harmadéves orvostanhallgató leszek, két kezemen nem tudom megszámolni, hány ismerősöm/barátom passzivált már a két év alatt. Azzal, hogy felvettek orvosira, még nem váltottad meg a világot, a neheze utána következik. Nagyon könnyű csúszni, nem csak olyanok járnak így, akik hülyék, annyi mindenen múlhat.

Ráadásul tényleg semmi értelme, az OKJ képzésnél is értelmetlenebb. Semmire nem fogsz menni az elsőéves mentőtiszti tudásoddal, kitörölheted vele orvosin, csak a féléveidet vered el.

#13 voltam.

2014. aug. 7. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!